U prepunoj pakračkoj sportskoj dvorani sinoć su se okupili roditelji, bake, djedovi i ostali koji su punog srca i s ponosom došli podržati svoje najmlađe, vrtićance i školarce koji su nam kroz razne točke demonstrirali svoj trud, zalaganje i rad tijekom godine. Svaka koreografija zaradila je gromoglasni pljesak s punih tribina. Pohvalu zaslužuju i mladi članovi dječje glumačke sekcije Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga” koji su nas svojom predstavom danas nakratko odveli u vrijeme ratnih previranja i međunarodnog priznavanja samostalne i suverene Republike Hrvatske, u režiji Dubravke Špančić.

U programu su sudjelovali Dječji vrtić Maslačak, pjevački zborovi Osnovne škole braće Radića Pakrac u pratnji nastavnika Kornelije Kobetić i Miroslava Badrova, plesne skupine, učenici i profesori Osnovne glazbene škole Pakrac, Tamburaški sastav „Gazdarice” OGŠ Pakrac, Tamburaški orkestar „Pakrac” pod ravnanjem Tomislava Galića, vokalno-instrumentalni sastav Kuparića put sa Šolte pjevački potpomognuti članovima udruge Latica, Kulturno-umjetničko društvo Seljačka sloga Prekopakra. Ratničke vještine su pokazali članovi Crobrana i mali ratnici iz Bujinkan Seishin Dojo kluba Pakrac. Program je vodila Kristina Zednik.

„Za neke je centralni događaj obilježavanja Dana grada Pakraca svečana sjednica, za neke sutrašnji koncert, a za mene je upravo ovo večeras najvažniji događaj. Ovdje možemo vidjeti sve ono na čemu se tijekom godine radi i što se vrijedno priprema. Želim zahvaliti svim sudionicima priredbe i njihovim mentorima koji su se potrudili bogato pridonijeti proslavi Dana Grada.”, s oduševljenjem se okupljenima obratila gradonačelnica Anamarija Blažević.

Kao i svake godine, službeni dio ovogodišnje priredbe pripao je dodjeli nagrada koju je provela gradonačelnica. Nagrade su dodijeljene najboljim učenicima i nastavnicima osnovne i srednje škole te odgajateljima učeničkih domova u Pakracu. Izvan kategorija, posebnom odlukom, gradonačelnica odlikuje zbor učenika Osnovne glazbene škole Pakrac za postignuto treće mjesto na međunarodnom natjecanju te profesoricu Teu Silađi, voditeljicu zbora za predani rad i postignute rezultate.

Popis nagrađenih:

Osnovna škola braće Radića Pakrac:
Bedić Marin, matematika
Ereiz Antonio, njemački jezik
Sabo Gabriel, tehnička kultura
Šustić Leona, informatika

Srednja škola Pakrac:
Bušić Kruno, fotografija-Domijada
Čavrag Maja, dizajn-Domijada
Čukelj Ilona, matematika-Domijada
Grgić Ana-Marija, talijanski jezik
Kačer Dora, talijanski jezik
Kliček Nina, hrvatski jezik
Krvar Tea, primijenjena umjetnost
Krejči Barbara, kemija, latinski jezik, hrvatski jezik
Krejči Božidar, latinski jezik
Pokos Jelena, biologija
Sarić Stela, kemija
Skalnik Antonio, matematika
Vujanić Sara, talijanski jezik

Grupe učenika:
Čavrag Maja, Ivesa Dominik, Lipičanin Mia, Matić Ivona, Mihaljević Martina, Molnar Manuela, Pavlica Matea- ples, Domijada
Hora Barbara, Mihaljević Martina, Molnar Manuela- badminton (Ž)- Domijada
Franješević Pavle, Grgić Tomislav, Malčić Luka, Poplašin Luka- badminton (M)- Domijada

Prosvjetni radnici/mentori OŠ Pakrac:
Bakarić Vlatka, nastavnica informatike
Janda Zdravko, učitelj razredne nastave
Kaurin Maja, nastavnica njemačkog jezika
Nadaždi Milan, nastavnik tehničke kulture

Prosvjetni radnici/mentori SŠ Pakrac:
Ančić Vesna, profesorica biologije
Brkašić Blanka, profesorica hrvatskog jezika
Marić Branka, odgajatelj
Marin Dragan, profesor matematike
Ogrizek Luka, odgajatelj
Puškarić Marija, profesorica talijanskog jezika
Radanović Mira, profesorica kemije
Rožman Barbara, profesorica latinskog jezika
Stokić Katarina, odgajateljica
Šepl Irenka, odgajatelj
Tomić Dario, odgajatelj

 

FOTOGALERIJA "POKLON MOME GRADU"