Pred nama je vikend bogat događanjima vezanim za proslavu Dana grada Pakraca. Ima tu sporta, politike, ali i zabave…Već danas s početkom u 9,30 sati u Ulici hrvatskih velikana bit će održan Sajam dječjeg poduzetništva koji organizira Turistička zajednica i osnovna  škola, dok je za 11 sati predviđena svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti uručene nagrade Grada Pakraca.

Večeras možete posjetiti i priredbu „Poklon mome gradu“ koja počinje u 19 sati u gradskoj sportskoj dvorani. Nastupit će pakrački učenici i polaznici dječjeg vrtića Maslačak, a tijekom priredbe bit će uručene nagrade učenicima osnovne i srednje škole koji su lani ostvarili zapažene rezultate na županijskom i državnim natjecanjima.  Oni skloniji sportskim događanjima mogu na pakračkoj kuglani od 18 sati pratiti susret 3. HKL između Sloge i Broda.

Proslava se nastavlja i u subotu - najživlje će biti poslijepodne.  U organizaciji Sportske - atletske udruge Lipik – Pakrac i Turističke zajednice grada Pakraca pod pokroviteljstvom Grada Pakraca s početkom u 15 sati startat će 4. utrka povodom Dana Grada Pakraca. Kao i proteklih godina trči se kružna utrka čiji je start i cilj ispred Gradske sportske dvorane u Pakracu. Ukupna dužina staze je 6 km, a trči se četiri kruga po 1,5 km. Volite li više nogomet, u isto vrijeme na gradskom stadionu počinje utakmica MŽNL SiB između Hajduka i Vihora iz Jelisavca.

Od 17 sati ispred ispred Gradske sportske dvorane bit će održan Sajam udruga na kojem će svoj rad prezentirati brojne pakračke udruge. Kao i svake godine, bit će tu šarenih sadržaja i za mališane. Od 19 sati u Češkom domu u Prekopakri bit će predstavljena monografija „Češka beseda Prekopakra 1907 – 2007“.

Šlag na tortu događajima bogate subote bit će koncert grupe „Vigor“. „Još fališ“ i ostale hitove ove grupe moći ćete zapjevati na koncertu u gradskoj dvorani od 20 sati. Ulaz je besplatan, a kako doznajemo niti nakon „Vigora“ neće biti razlaz, jer se u pripadajućem ugostiteljskom prostoru dvorane organizira živa muzika. Sviraju „Rockeri“.

U nedjelju će s početkom u 8,30 u „staroj školi“ bit će održane sportske igre slijepih koje organizira Udruga slijepih i slabovidnih osoba Pakrac-Lipik. U 10 sati na Ramincu bit će otvoreno prvenstvo Grada Pakraca u ribolovu, a u 11 sati na gradskoj kuglani KK „Slavonski banovac“ organizira kuglački turnir za mlađe uzraste.