"Nagrada koju sam danas dobio bit će mi poticaj za još kvalitetniji rad, a kako je nogomet ekipni sport za ovu se nagradu posebno zahvaljujem mojim suigračima“, kratko je izjavio Roberto Zanetti, vratar nogometnog kluba „Hajduk“ Pakrac i ovogodišnji dobitnik nagrade za najboljeg sportaša 2016. godine po izboru Pakračkog lista i Sportske zajednice Grada Pakraca na svečanosti proglašenja održanoj 16. ožujka u Hotelu Pakrac. Novčanu nagradu i tradicionalnu plaketu uručili su mu gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i Sadmir Delihodžić, predsjednik pakračke SZ.

"Pakrački list je uobičajeno polovinom siječnja uputio kroz svoja dva medija javni poziv za isticanje kandidature za najboljeg sportaša Grada Pakraca u prošloj godini. Uvjet za kandidiranje, kao i svih ranijih godina,  je bio samo da je riječ o stanovniku našeg grada ili da je riječ o registriranom sportašu iz drugog grada koji nastupa za pakrački sportski klub“, kratko je s uvjetima izbora dvadesetak prisutnih sportaša i sportskih djelatnika upoznao Duško Kliček, dugogodišnji novinar Pakračkog lista.

Temeljom tog poziva ove godine prijavljeno je bilo pet kandidata: kuglač KK „Pakraca“ ANTONIO JURANOVIĆ, streličarka, SK „Kuna“ Pakrac MIRELA MILETIĆ,  motocrosist MK „Pakrac-Lipik“ MATIJA TESSARI, sportski ribolovac, ŠRU „Bjelka GME“ Sunja DEJAN VONDRAK i nogometaš, NK „Hajduka“ ROBERTO ZANETTI. Sve njih je kandidirao matični klub što je kandidaturi dalo i dodatnu težinu.

Povjerenstvo koje bodovalo sportaše činili su ispred Sportske zajednice predsjednik Sadmir Delihodžić, tajnik Denis Relota, kuglač i kuglački djelatnik Tomislav Luksetić. Pakrački list predstavljali su novinar Dinko Kliček i Marijan Prohaska, predsjednik najstarijeg i najmasovnijeg pakračkog kluba „Hajduka“, a Roberto je tajnim glasovanjem izabran jednoglasno.

"Čestitam Robertu na ovoj nagradi. Pobijediti u konkurenciji pet natjecatelja je velika stvar, ali i obaveza za budućnost. Raduje me da ovaj izbor koji ima svoju tradiciju od 24 godine i dalje traje, ali i da ga sportaši svojim kandidaturama cijene i uvažavaju. Sportašu mora biti čast što je prepoznat od suigrača, sportaša, ali i zajednice u kojoj živi“, rekla je pakračka gradonačelnica Blažević prilikom uručivanja nagrade.

Nakon svečanosti proglašenja održan je okrugli stol na temu održavanja i ulaganja u sportske objekte na području grada te o mogućnostima povlačenja sredstava iz EU fondova namjenjenih sportskoj infrastrukturi. Problematiku i eventualne mogućnosti su kroz kratku prezentaciju programa „Erasmus + sport“ predstavili Denis Relota, tajnik SZ grada Pakraca i Vladimi Grazić, stručni suradnik u PC Pakrac, koji su tom prilikom pozvali klubove da učine prvi korak i pravodobno razmišljaju o eventualnim projektima te da se idejama i željama obrate u PCP ili SZ koji bi dalje radili na realizaciji. Konstruktivne prijedloge i rješenja po pitanju konkretnih objekata ili sportskih zona ponudili su i dugogodišnji sportski djelatnici Darko Baronica i Siniša Karačić, dok je gradonačelnica Blažević pozvala sportske klubove i udruge da u suradnji sa Sportskom zajednicom izrade bazu podataka koja bi objedinila sve potrebe sportske infrastrukture kako bi se mogla odrediti prioriteti te dinamika potencijalnog ulaganja.