S modernizacijom dijela smještajnih kapaciteta u objektu „Fontane“ započeli si prvih dana ožujka u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik. Od 25 soba u ovom navratu u potpunosti će modernizirati 15 raspoređenih vertikalno na sve tri etaže južnog krila. Modernizacija obuhvaća kompletnu zamjenu instalacija, stolarije, sanitarnih čvorova i podova, te potpuna zamjena namještaja.

Modernizacije je bila nužna jer se radi o objektu koji je izgrađen krajem 70-tih godina prošlog stoljeća koji je nakon rata tek djelomično saniran. Cilj je podići standard smještaja u njima koji bi se do sada mogao opisati s približno dvije zvjezdice te njegovo podizanje  na približno četiri, rekao je Darko Kelemen, ravnatelj Bolnice. Riječ o početku većeg projekta koji će ovog proljeća obuhvatiti samo jednu diletaciju, dok bi dogodine druga se u potpunosti urušila i sagradila nova.

Građevinski dio koštat će oko 600.000 kuna, a opremanje namještajem još oko 250.000 kuna i sve troškove Bolnica financira sama. Ravnatelj završetak i povratak korisnika u prostore očekuje do početka svibnja.

Uskoro dvorište „Quelle“

Ovo je prva od planiranih ovogodišnjih investicija u Bolnici vlastitim novcem. U tijeku je postupak prikupljanja ponuda za radova na uređenju dvorišta  objekta „Quelle“. Planira se zamjena podzemnih instalacija, djelomično opločivanje, sadnja zelenila, uređenje terase i ograde za što je namijenjeno 550.000 kuna. Radovi bi trebali biti izvedeni idući mjesec.

Još ovog proljeća će započeti i uređenje predvorja restorana za što je namijenjeno 100.000 kuna te izrada projektne dokumentacije za uređenje perivoja kako bi se mogao kandidirati na natječaj za obnovu kulturne baštine. Za to će biti potrebno utrošiti 250.000 kuna, kaže Kelemen.