Dosadašnje čelništvo DVD Prekopakre dobilo na sinoćnjoj izbornoj skupštini Društva novi mandat pa Bruno Skalnik  ostaje predsjednik, Željko Širac  zapovjednik o Zlatko Levanić blagajnik.

Prije izbora članovi Društva kao i gosti skupštine među kojima su najbrojniji bili predstavnici lokalnih društava u izvješću o radu su čuli da lani u Prekopakri vatrogasci nisu imali protupožarnih intervencija, ali su sudjelovali u borbama protiv bujičnih voda u Pakracu i saniranju štete od nevremena. Osim toga prekopakranski vatrogasci su sudjelovali u skupnim vježbama Vatrogasne zajednice, uvježbavali ekipe mladeži i djece za natjecanja, educirali se na vatrogasnim tečajevima u Pakracu i Fažani pa je petero njih dobilo sinoć diplome vatrogasca 1. klase.

Za te aktivnosti su potrošili 10.700 kuna koje su najvećim dijelom dobili iz gradskog proračuna.

Sličan im je plan rada kao i plan financiranja i ove godine, a naglasak stavljaju na proširivanje članstva kojih je sada 41, od čega  30 aktivnih vatrogasaca

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević poželjela je Društvu više mladeži u članstvu, a kao najveću prijetnju Pakracu ocijenila opasnost od bujičnih voda te pozvala vatrogasce da kod nabave opreme tome posve dodatnu pažnju. Vatrogascima Prekopakre, kako je rekla, donijela je dobre vijesti glede pribavljanja građevinske dozvole za izgradnju zgrade za rad udruga Perkopakre u kojoj je planirano i novo vatrogasno spremište. Cjelokupan projekt nakon što je dan ranije prihvaćen na gradskom vijeću bit će kandidiran ove godine u Program ruralnog razvoja, rekla je gradonačelnica. .

Zlatko Zerdin, tajnik Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik, istakao je da je DVD Prekopakra malo, ali svejedno značajno društvo koje raste  što pokazuje i ovih pet novih diploma u jednoj godini što nije malo za takvo društvo. On je pozvao prekopakranske vatrogasce na aktivnije uključivanje u natjecanja vatrogasne mladeži i djece.