banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Oborinske vode na području Grada Pakraca iz godine u godinu stvaraju sve veći problem.  To je posljedica urbanizacije prilikom koje se nije vodilo računa o zbrinjavanju površinskih voda i nužno je to ispraviti. Cilj je osigurati prohodnost kanala, čišćenje i rasterećenje odvoda te eventualna sanacija problematičnih područja zacjevljenjem većih dimenzija koje bi odvodilo oborinske vode direktno do Pakre, a ne kao do sada putem kanalizacije ili na pojedinim mjestima usmjeravanjem i puštanjem slivova u kanalizaciju, rekao je Vedran Ivezić, građevinski inženjer iz tvrtke Hidrokonzalt projektiranje, jučer na sastanku kojem su prisustvovali  predstavnici Grada i Hrvatskih voda.

Hidrokonzalt je jučer prezentirao idejno rješenje građevinskog projekta „Zaštita grada Pakraca od bujičnih voda“ koji predviđa sanaciju spomenutih kanala u tri zone naselja Pakrac.  Prva se odnosi na područje Ulice Kalvarije, druga na područje Pilanskog puta i Radničkog  naselja, a treća na područje iznad benzinske crpke uz Rimokatoličko groblje pa sve do petlje gdje se planira prokopati  kanal.

Prezentaciji su prisustvovale gradonačelnica Anamarija Blažević i voditeljica Odsjeka za graditeljstvo i komunalne djelatnosti Marija Čar, Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik te  Davor Novinc voditelj Hrvatskih voda Daruvar sa suradnicima.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić