banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Virtualni ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb organizatori su drugog po redu Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe koji je jučer održan na zagrebačkom Velesajmu, a na kojem je, kao poseban gost sudjelovala i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

Na Kongresu se jučer okupilo oko tisuću poduzetnica iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Albanije i Hrvatske, a ovo najveće poslovno okupljanje poduzetnica ovog dijela Europe zamišljeno je kao platforma za razmjenu iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, kao i povezivanja i unaprjeđenja poslovne mreže poduzetnica.

- Dojmila me se ova odlična ideja, kao i energija koju sam jučer vidjela među ženama poduzetnicama. Definitivno je pohvalno što se na ovaj način direktno daje potrebna podrška ženama u poduzetništva. Ali svi skupa vidimo da se vremena mijenjaju, žene su sve uključenije ne samo u poduzetništvo nego u cjelokupni poslovni i društveni život i vjerujem da u skorije vrijeme uopće više neće biti potrebno posebno naglašavati da se radi o ženama. Uspostavljen je kontakt s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom i voditeljicom Sanelom Dropulić i uskoro planiramo proširiti suradnju na konkretne akcije na našem području. Jer sigurna sam da među nama ima i poduzetnica i poduzetnika koji možda imaju dobru ideju, ali imaju razne probleme u realizaciji ili ih se jednostavno boje pokušati realizirati. Zato ćemo pronaći način da ih u tome podržimo i tako im damo priliku da se razviju u poduzetničkom smislu, rekla je nakon Kongresa gradonačelnica Blažević.

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, a na njemu se posebno predstavio i Grad Lipik. Tom prigodom je gradonačelniku Vinku Kasani uručena Povelja o Gradu prijatelju ženskog poduzetništva, čime je Lipik, uz Zagreb, Zaprešić i Novu Gradišku postao jedan od prva četiri grada koja su stekla ovu titulu kroz projekt „Grad prijatelj ženskog poduzetništva“.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić