kud naslovna

I naredne dvije godine KUD „Seljačka sloga“ iz Prekopakre vodit će dosadašnja predsjednica Dubravka Arland, odlučeno je jučer na izbornoj skupštini Društva održanoj Lovačkom društvu u Matkovcu. Blagajnica je ponovno Dijana Major i tajnica Martina Svjetličić Brtan.

Iz radnog izvješća za prethodnu godinu, uz redovno održavanje sastanaka upravnog i nadzornog odbora i proba, često su održani nastupi i gostovanja. Sudjelovali su, između ostalog, na Županijskom mozaiku u Požeškom Brestovcu, gostovali u Dobretićima u Bosni i Hercegovini, nastupili na Đakovačkim Vezovima te su se odazvali i na gradska događanja.

Ukupno su prihodovali 6349 eura, od čega je iz gradskog proračuna 3318 eura. Pregledom blagajničkog izvještaja isplate su pravdane te nije pronađena ni jedna nepravilnost.
Iz plana rada za ovu godinu, već su najavljena gostovanja i smotre po cijeloj Hrvatskoj,  od Siska do Korčule, a 9. rujna je Smotra folklora u Pakracu te u studenom ili prosincu Šokačko sijelo. Osim toga, planu je održavanje sastanaka i probi te uključivanje na dodatne pozive na nastupe. 

kud

Ispred Mjesnog odbora i NK „Slavonija Prekopakra“, Zvonko Martinović je sve nazočne pozdravio te istaknuo kako mu je želja kao članu Sloge da imaju svoj prostor. Potporu za nastavak suradnje Sloga je dobila i od „Češke besede“ te Udruge „Hrvatska žena“. Uz čestitke novoj staroj predsjednici Arland, gradonačelnica Anamarija Blažević, ujedno i članica Sloge, dodala je kako „sve što radimo, radimo zajednički na ponos starih članova i onih kojih više nema, ali i za mlade članove koji trebaju znati kako čuvati i baštiniti svoju kulturu i prenositi tu ljubav na mlade generacije". 

„Seljačka sloga je društvo koje postoji već 94 godine i koje je uvijek bilo poznato po svojoj izvornosti, izvornim pjesmama i plesova od kola do poskočice. Poznato po svojoj bijeloj nošnji i ne zovu nas „badave“ bijeli šokci“, zaključila je Arland. 

kudd

kud arland