Izbor predsjednika bila je najvažnija i najteže odrađena točka skupštine Udruge invalida rada Pakrac-Lipik koja je prijepodne održana u njihovim prostorijama u Cesarčevoj ulici u Pakracu.

Skupština je započela bez unaprijed pripremljenog kandidata i bez želja ikoga od 20-tak prisutnih članova Udruge da se prihvate te dužnosti u narednom četverogodišnjem mandatu. Na kraju je ipak Zlatko Pečanić prihvatio tu obvezu. Tajnik i blagajnik će i dalje biti Stjepan Poleto, a uz njih udrugu će voditi i danas izabrano peteročlano predsjedništvo.

Izvještavajući o radu u 2017. godini dosadašnja predsjednica  Zdenka Lulić istaknula je pozivanje osoba s invaliditetom da se učlane u udrugu i iskoriste povlastice kao što je manja tv pristojba, pretplata na telefon, cestarina, registracija vozila. Od aktivnosti je naglasila sudjelovanje udruge na lokalnim manifestacijama u Pakracu i Lipiku koje su nastavak provođenja njihove kreativne radionice te na raznim prigodnim manifestacijama sličnih udruga iz okolnih gradova i krovne nacionalne organizacije gdje su se natjecali u različitim sportskim igrama i družili, a i sami su jednu takvu manifestaciju organizirali u Pakracu gdje su ugostili devet srodnih udruga iz ovog dijela Hrvatske te jednu iz Slovenije. Dio aktivnosti je bio i dobrovoljni rad na uređenju svojih prostorija.

Za sve to su potrošili  28.500 kuna od čega je pakrački proračun osigurao 7.000, lipički 3.000 i županijski 5.700 kuna. U sličnom obimu i sadržaju planiraju i aktivnosti u 2019. godini s tim da im je velika želja staviti fasadu na svoj objekt u Cesarčevoj ulici za što im je samo za materijal potrebno oko 15.000 kuna.

U ime gradova čestitali su im na radu uz želje za nastavak dobre suradnje lipički gradonačelnik Vinko Kasana i pakrački dogradonačelnik Marijan Širac.