kuna kup U 12 Hajduk naslovna Medium

Trijumfom Hajduka 2:0 nad Slavoncem iz Lipovljana u jučerašnjoj finalnoj utakmici između vršnjaka U-12 kategorije završio je tradicionalni Kuna kup u organizaciji NK Hajduk Pakrac odigranog u pakračkoj sportskoj dvorani. Dan ranije turnir između nogometaša U-14 kategorije osvojila je Slavija iz Pleternice.

Posljednji vikend Kuna kupa započeo je protekle subote kada je od jutra svoje vještine prikazivala omladina U-14 kategorije, a u konkurenciji 16 ekipa najuspješnija je bila Slavija Pleternica, a zanimljivo je da je u finalu savladala drugu ekipu Moslavine, dok je prvi sastav Moslavine također izgubio u utakmici za treće mjesto u kojoj je bolja bila Slavonija iz Požege.

Kako je na kraju ispalo, najbolji Hajdukov rezultat ostao je rezerviran za posljednji dan turnira. U konkurenciji 12 momčadi, ekipa Hajduka U-12 je u sastavu Noa Lopar, Fran Mašić, Ivan Ilinković, Dominik Švajghart , Stjepan Rihtarić, Petar Zrno, Ante Bahnik, David Bendra, Jakov Frićer, Damjan Jakša, Petar Kratki, Fran Leovac, Pear Šimun Šugić i Petar Ružička do same završnice došla, ponajviše zaslugom odličnog vratara Noe Lopara, sa samo dva primljena pogotka. Da nije slučajnost, dokazali su i u finalu kada je većinu utakmice obrambena trojka Lopar - Mašić - Ilinković suvereno kontrolirala loptu te prosljeđivala do svojih opasnih napadača, a igrač utakmice bio je Dominik Švajghart koji je postigao oba pogotka. Uspjeh je još i veći budući da su bili i lišeni nastupa svojih bivših najistaknutijih suigrača Erika Reka i Roka Kokalovića koji su prešli u Daruvar, što je i još jedan dokaz sjajnog posla koji je odradio trener Hajduka U-12 Viktor Trbara.

kuna kup U 12 lopar švajo mašić ilinković Medium

U utakmici za treće mjesto snage su odmjerili Daruvar 1 i Sloga iz Nove Gradiške, a uspješniji su bili Daruvarčani rezultatom 1:0.

FOTOGALERIJA

Dominik Švajghart ponio je i titulu najboljeg strijelca turnira s pet pogodaka (u obzir su se uzimali samo golovi od četvrtfinala nadalje), za najboljeg vratara proglašen je Orlando Mirković iz poraženih u finalu (Slavonac Lipovljani), a s najprestižnijom nagradom za najboljeg igrača kući je otišao Ivan Ilinković.

DSC08719 Medium

Dominik Švajghart - najbolji strijelac U-12 turnira

DSC08723 Medium

Ivan Ilinković - najbolji igrač U-12 turnira

Nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima uručili su članovi Hajduka Darko Kelemen, Filip Matijašević, Josip Kratki i Slavko Vuić.

Ovogodišnji Kup je tradicionalno organiziran pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice Grada Pakraca, natjecalo se 58 ekipa kroz četiri starosne kategorije, a osim uz domaće Pakračane i Lipičane, svoje malonogometne sposobnosti prikazali su i omladina iz Daruvara, Novske, Kutine, Nove Gradiške, Okučana, Garešnice, Suhopolja, Virovitice, Požege, Pleternice, Kutjeva, Velike, Jakšića, Vidovaca, Kaptola, Pavlovaca i Starog Petrovog Sela.