kuna kup prvi vikend naslovna Medium

Završio je prvi vikend tradicionalnog Kuna kupa u organizaciji NK Hajduk Pakrac odigranog u pakračkoj sportskoj dvorani, a pobjednici najmlađih kategorija U-8 te U-10 bili su nogometaši Moslavine iz Kutine te Slavije iz Pleternice. U konkurenciji 16 ekipa, Moslavina je u subotu u finalu savladala Mikeša (kombinirana ekipa Suhopolja i Virovitice) 1:0, dok je još napetija bila utakmica za treće mjesto u kojoj je Psunj Sokol iz Okučana nadjačao ekipu Lipika boljim izvođenjem sedmeraca. Od domaćih igrača u individualnim nagradama se istaknuo Lipikov Luka Husko, član četvrtoplasirane ekipe koji je proglašen za najboljeg igrača turnira.

DSC08567 Medium

Nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima uručili su članovi Hajduka Darko Kelemen, Filip Matijašević, Josip Kratki, Slavko Vuić te pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

U nedjelju su se parketom rastrčali najmlađi sudionici turnira gdje se 14 ekipa borilo za postolje, a najuspješnije su loptom „baratali“ nogometaši Slavije iz Pleternice koji su u finalu pobijedili Kutjevo 2:0.

DSC08649 Medium

Uoči utakmice za treće mjesto, prigodne nagrade dobili su najbolji pojedinci svih kategorija Hajduka koji su imali iznimno uspješnu poslusezonu, a to su redom: Filip Sarajlija (dječja igraonica), Duje Bahnik (U-8), Noa Butlar (U-10), Dominik Švajghart (U-12), Josip Vondra (U-14), Tomislav Bišćanin (U-16) i Filip Matijašević (seniori).

DSC08608 Medium

Drugi par polufinalista činili su nogometaši Požege i Moslavine, a uspješniji u utakmici za treće mjesto bili su Požežani i tako ostavili Kutinčane bez postolja nakon uspješnog prethodnog dana.

DSC08654 Medium

Kup je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice Grada Pakraca, natječe se 58 ekipa kroz četiri starosne kategorije, a osim uz domaće Pakračane i Lipičane, svoje malonogometne sposobnosti prikazuje i omladina iz Daruvara, Novske, Kutine, Nove Gradiške, Okučana, Garešnice, Suhopolja, Virovitice, Požege, Pleternice, Kutjeva, Velike, Jakšića, Vidovaca, Kaptola, Pavlovaca i Starog Petrovog Sela. Idućeg vikenda, 10. veljače u subotu nastupit će stariji pioniri - U14 (Hajduk pod vodstvom trenera Darka Kelemena) kada će se natjecati 16 ekipa, a posljednji dan u nedjelju 11. veljače Kup će zaključiti 16 ekipa mlađih pionira - U12 (Hajduk pod vodstvom trenera Viktora Trbare).

FOTOGALERIJA