ivan kiš borba

Stigli smo do perioda odmora i rekuperacije između polusezona članova nogometnih, rukometnih, kuglačkih i većine ostalih naših klubova, no ovog vikenda pažnju i podršku lokalne publike pronaći će predstavnik borilačkih vještina. Naime, u petak 8. prosinca u 20 sati u Karlovcu, pakrački borac Ivan Kiš, član Crobrana osnovanog od Gordana Krajačića kao prve hrvatske ratničke vještine, naći će se s druge strane ringa u MMA borbi protiv Luke Bastaje koji će imati prednost domaćeg terena budući da je član karlovačkog borilačkog kluba Bulldog. Uoči dvoboja, prijenos možete besplatno pogledati i na YouTube kanalu Digital Production Karlovac pod nazivom Noć gladijatora.

Kiš je prije četiri godine počeo trenirati u Crobranu s Gordanom i njegovim sinovima Leonom i Ianom, prvobitno samo rekreativno jer mu se taj sport činio zanimljiv, a s vremenom je to preraslo u zagriženost do razine htjenja sudjelovanja u natjecanjima u kojima bi iskušavao svoje vještine i sposobnosti, a natječe se u Velter kategoriji do 77 kilograma. Dosad ima tri nastupa na turnirima, prvi nastup bila je borba na Prvenstvu Hrvatske u MMA u Medulinu, drugi turnir je bio u Zagrebu pod okriljem trenutno najpoznatije i najveće regionalne organizacije FNC, a treći turnir je bio Prvenstvo Hrvatske u Combat sambu. Najveći uspjeh upravo je bio taj sa Combat samba gdje je osvojio brončanu medalju.

ivan kiš cro bran

Ian, Ivan i Leon

„Natjecanja se trenutno sve više i više organiziraju u svim vještinama koje u cijelosti obuhvaćaju MMA sport, kao što su npr. boks, kickboks, hrvanje, grappling i mnogi drugi. Corona je imala veliku ulogu u zaleđivanju mnogih od tih sportova pa se nisu mogli održavati turniri, dok ih je prije Corone bilo gotovo svaki vikend. Zajedno s mojim trenerima Leonom i Ianom razvijam ideju napraviti event borilačkih vještina u blizini Pakraca, ako ne i u samom Pakracu te se nadam kako će se ta ideja u budućnosti pretvoriti u djelo", rekao je Kiš.

Želja svih nas je da nakon sutrašnjeg okršaja naš borac bude neokrznut i podignute šake, sretno Ivane!

ivan kiš najava borbe Medium

Fotografije: Privatni album