Dizajn bez naslova 12 Medium

U nedjelju 15. listopada održano je kadetsko državno prvenstvo za djevojčice i dječake do 14 godina u zagrebačkoj kuglani Grmoščica, a u konkurenciji 22 djevojčice iz cijele Hrvatske, Lorena Zubalj, članica Pakrac-Papuka je ostvarila fantastičan rezultat osvojivši naslov prvakinje države u disciplini sprint.

Za Pakrac-Papuk u ženskoj konkurenciji još su nastupile Slavica Blažević kojoj je polufinale izmaklo za samo dva čunja i Franka De Zan koja je izborila osminu finala, dok se u muškoj konkurenciji natjecao Antonio Hruška kojemu je malo nedostajalo za ulazak među 16 najboljih natjecatelja.

Trener Robert De Zan mogao je biti izrazito zadovoljan nastupima svojih mladih kuglačica i kuglača, isto kao i sam klub kojemu se trud i odličan rad vraća kroz rezultate. 

 

Vikend utakmice klubova

3. HKL istok - zona Požega

Croatia Mi - Sloga Prekopakra 4.5 : 3.5

Sloga je nakon pobjede na otvaranju prvenstva u 2. kolu proteklog vikenda upisala i prvi poraz, u neizvjesnoj utakmici domaćin iz Mihaljevaca ipak je odnio pobjedu rezultatom 4.5 : 3.5. Najbolji pojedinac Sloge bio je Vitomir Juranović s 539 srušenih čunjeva, a s nešto manje popratili su ga Josip Dumančić - Joca i Ilija Turković stariji. U 3. kolu će 20. listopada u 18 sati ugostiti drugu ekipu Zanatlije iz Slavonskog Broda.

4. HKL istok - zona Požega 

Pakrac-Papuk II - Slavonija NG 2:6 

Pakrac-Papuk II je u 2. kolu upisao domaći poraz 6:2 od Slavonije iz Nove Gradiške, a najbolji pojedinac susreta bio je Niko Kalvi s 574 srušenih čunjeva. Drugi poen drugoj ekipi Pakrac-Papuka donio je Hrvoje Čelec, a ove sezone je za najveći pakrački kuglački klub svoje prve nastupe u početna dva kola upisala Barbara Ramić, dok je proteklog vikenda debitirala je i Dorotea Major. 29. listopada u 10 sati sljedeće kolo će ponovno odigrati utakmicu na domaćem terenu, a suprotstavit će im se požeška HVIDR-a.

Lipik 1974 - HVIDR-a 5.5 : 2.5 

Lipik 1974 je pobijedio i u 2. kolu te su trenutno vodeća ekipa lige. U pakračkoj kuglani savladali su požešku HVIDR-u rezultatom 5.5 : 2.5. S 564 srušenih čunjeva najistaknutiji pojedinac bio je Dražen Pierobon, a presudne poene osvojili su također Ivan Hofman i Dario Šubert. Sljedeće kolo gostovat će u požeškoj kuglani protiv Hrasta.