DSC00032 Medium

4. MŽNL SB-PŽ

NK Hajduk Pakrac i NK Jakšić u subotu su u 3. kolu priredili zanimljivu utakmicu na Gradskom stadionu u Pakracu, u golijadi od sedam pogodaka Hajduk je slavio s 4:3, a odličnim nastupom predstavili su se i nova pojačaja Zelenih, Katie Julien Brandon i Mohamadou Cassama.

Nakon opreznije igre obje ekipe u kojoj nije bilo puno izglednih situacija po oba gola, u 40. minuti mladi Stjepan Mateš prima loptu na dvadesetak metara te odmjerenim udarcem matira gostujućeg vratara za vodstvo 1:0. Tim se rezultatom otišlo na odmor, a gosti su doslovno iz prve akcije drugog poluvremena izjednačili na 1:1. To nije uzdrmalo domaćine, kad je najviše trebalo, Filip Matijašević stupio je na scenu. Prvo je u 53. minuti iskoristio jedanaesterac kojeg je iznudio kapetan Baškiera, da bi u 68. povisio rezultat na 3:1. Neizvjesnost utakmici gosti su vratili pogotkom u 78. minuti smanjivši rezultat na 3:2, a svoju momčad do pobjede vuče nezaustavljivi Matijašević koji je u 85. minuti kompletirao svoj novi hattrick pogotkom iz slobodnog udarca za 4:2. Do kraja utakmice gosti su u sudačkoj nadoknadi uspjeli smanjiti rezultat na 4:3, što je bio i konačan rezultat utakmice.

U drugom poluvremenu svoj debitantski nastup upisali su već spomenuti novopridošli Brandon i Cassama te odmah ostavili dobar utisak. Brandon je krilni napadač koji je prošao nogometnu školu Monaca, pokazao je da je s loptom 'na ti', a već je poznat domaćoj publici budući da je nastupao za NK „Lipik 1925“. Prije dolaska u Hajduk igrao je u 2. malteškoj ligi. Cassama dolazi iz francuskog Estoile Sportive Milloise, a svojim dominantnim fizičkim predispozicijama odlično se predstavio pakračkoj publici s pregršt oduzetih lopti protivniku te prenošenjem lopte u napadačku zonu. Nakon što je u jednoj od brojnih obrambenih akcija izmamio najveći pljesak publike, trener Dubravko Ljevaković dodijelio mu je nadimak Viera, aludirajući na jednog od najboljih defanzivnih veznjaka svoje generacije, Arsenalovog Patricka Viere.

DSC00009 Medium

Katie Julien Brandon i Mohamadou Cassama

Nakon tri odigrana kola Hajduk se nalazi na visokom drugom mjestu, a dobru formu pokušat će nastaviti u nedjelju 10. rujna u Sikirevcima.

Hajduk: Mihael Balog, Stjepan Dietzman, Adriano Baškiera, Ivan Benković, Stjepan Kiš, Stjepan Mateš, Matija Benković, Nikša Grubišić, Ivan Keć, Andrej Hrabušicki, Filip Matijašević. Rezerve: Neo Želimorski, Fran Bešlić, Ivan Turković, Katie Julien Brandon, Mohamadou Cassama. Trener: Dubravko Ljevaković.

FOTOGALERIJA

NK Lipik 1925 je na gostujućem terenu u Novoj Kapeli upisao poraz od 2:0. Trenutno se na tablici nalaze na 5. mjestu, a u 4. kolu ugostit će NK Zadrugar.

1. ŽNL 

HNK Dobrovac doživio je neuobičajenu situaciju u 3. kolu na domaćem terenu gdje im se sa sedam igrača došla suprotstaviti ekipa Kuzmice. Utakmica je završila već u 4. minuti, Dobrovčani su u tom kratkom vremenu uspjeli doći do vodstva preko Popovića te su nikad lakše došli do 3 boda što ih nakon tri kola drži na prvom mjestu na tablici kao jedinu ekipu s maksimalno osvojenim bodovima

Idući vikend u goste će Slavenu iz Gradca. 

2. ŽNL 

NK Croatia Donja Obrijež nakon dva kola također je sa stopostotnim učinkom, a drugu pobjedu zaredom upisali su u gostima protiv Sulkovaca rezultatom 2:1. Oba pogotka djelo su Antonija Josipovića, a na tablici ispred Obriježana nalazi se samo Stara Lipa koja ima bolju gol razliku.

Upravo protiv Stare Lipe odigrat će sljedeću utakmicu i to na domaćem terenu u nedjelju u 16.45 sati.

NK Dinamo Badljevina upisao je domaću rezultatski uvjerljivu pobjedu od 5:0 protiv Eminovaca, iako su gosti mogli promijeniti tijek utakmice da su iskoristili 3 vrlo izgledne prilike u prvom poluvremenu. No, konkretniji ispred gostujućeg gola bili su Ilinović, Relota, Ivica Šugić, Mijić i Živković te tako donijeli zasluženu pobjedu Badljevčanima.

Ova pobjeda donijela im je četvrto mjesto na tablici, a iduću utakmicu odigrat će u gostima protiv Graničara iz Bučja.

NK Slavonija Prekopakra je i nakon drugog kola bez pozitivnog rezultata, na gostujućoj utakmici protiv Trenkova konkretnija se pokazala ekipa Sloge i pobijedila Prekopakrane 4:1, a jedini pogodak za Slavoniju postigao je Tomislav Šamec.

Sljedeće kolo ugostit će NK Biškupce u subotu 9. rujna u 16:45 sati.