mini naslovna

Najmlađe kategorije pakračkog Hajduka i Lipika jučer su odigrale revijalnu utakmicu na Gradskom stadionu u Pakracu. Budući da te kategorije, nazvane dječje igraonice, nisu u sustavu natjecanja, ovom utakmicom je 32 mališana pod vodstvom trenera Franka Zandone i Davora Bahnika dobilo priliku pokazati svoje vještine. Publiku su počastili s 9 pogodaka uz dva hattricka, pregršt slaloma, udaraca, obrana, duela, trke, padova i par proslava u stilu najpoznatijeg nogometaša svijeta, Cristiana Ronalda.

Na skraćenom terenu odmjerili su snage u sastavu 10 igrača + golman, a prvo poluvrijeme sudačku ulogu obavio je Stjepan Kiš. Utakmicu su bolje započeli Lipičani te poveli 1:0 golom agilnog Lovre Šuberta. Nedugo zatim, uzdrmanim Hajdukovcima Šubert je ponovno stvorio probleme dovevši loptu pred vrata domaćina gdje se u gužvi najbolje snašao Emanuel Takač i povisio rezultat na 2:0. Nakon primljenog drugog pogotka, Hajduk je počeo kontrolirati igru te je pred kraj prvog poluvremena smanjio rezultat na 2:1 preko Franca Buhe. Posljednjim zviždukom Kiša otišlo se na kratki odmor.

U nastavku je sudačku zviždaljku preuzeo Stjepan Mateš, a po obavljenim razgovorima s trenerima tijekom pauze, ušlo se u drugo poluvrijeme koje su ovaj put bolje započeli domaćini. Naime, začetnica većine Hajdukovih akcija, Tessa Novoselac, pobjegla je obrani Lipika te izjednačila rezultat na 2:2. Tim pogotkom Hajduk je dobio dodatnu energiju i motivaciju pa su počeli sve više prijetiti vratima Lipika. Tako je raspoloženi Buha u kratkom vremenu dva puta zatresao mrežu Lipičana te kompletirao svoj hattrick. Rezultat se nije dugo zadržao na 4:2, a za to se pobrinula Tessa svojim novim pogotkom za 5:2 kojim su mališani Zandone prelomili utakmicu. Uslijedio je i autogol Lipika za 6:2, a šlag na tortu te sveukupnu predstavu stavila je Tessa pridodavši svoj treći pogodak, ujedno i drugi hattrick na utakmici koja je završila nikome bitnim rezultatom 7:2 za Hajduk.

mini 1

Nakon posljednjeg Matešovog zvižduka koji je označio kraj utakmice, tribinom se prolomio glasni i dugotrajni pljesak roditelja te ostalih posjetitelja kojim su mini kategorijama Hajduka i Lipika iskazali iznimno zadovoljstvo prikazanim, a mališani su se nakon susreta zaputili na organiziranu zakusku u klupskim prostorijama u vidu sokova i pizza.

Hajduk: Karlo Hodak, Mateo Hodak, Antun Novinc, Petar Radmilović, Josip Švajghart, Tin Bosanac, Fran Šen-Či Marošević, Filip Sarajlija, Fran Malbašić, Fabijan Senci, Jakov Šugić, Emilija Vončina, Lucija Vončina, Leon Čmrlec, Tessa Novoselac, Franco Buha.
Trener: Franko Zandona

Lipik: Viktor Čavlović, Nemanja Pavić, Nikola Pavić, Arsen Šimić, Timur Nasyrov, Matteo Salvador, Vid Ereiz, Tin Matijašević, Karlo Bartoniček, Jan Stjepanović, Domagoj Balcer, Lukas Jozipović, Emanuel Takač, Gabrijela Zrno, Matej Ribarić, Lovro Šubert.
Trener: Davor Bahnik

mini-hajduk
mini-lipik
mini-2
mini-3
mini-4
mini-5
mini-6
mini-7
mini-8
mini-publika