derbi croatia dobrovac

NK Croatia Donja Obrijež upisao je poraz u posljednjem kolu, bolji su bili domaćini iz Kaptola rezultatom 3:0. Sva tri pogotka Kaptol je postigao u prvom poluvremenu. Tako će se Obriježani kao zadnji na ljestvici iduću sezonu pridružiti NK Dinamo Badljevina i NK Slavonija Prekopakra u 2. ŽNL gdje će potpomognuti i juniorskom kategorijom pokušati što prije vratiti status prvoligaša.

Croatia: Zlatko Špelić, Samuel Grgić, Patrik Sabo, Kristijan Marošević, Mihael Andrijanić, Alen Lenće, Ivan Lenće, Matteo Špelić, Tonći Savi, Marko Giacometti, Ivan Josipović.
Klupa: Florijan Škariot, Bruno Bortot, Petar Josipović Filip Škariot.
Trener: Darijo Škariot.

HNK Dobrovac je zadnje kolo odigrao u subotu na domaćem terenu te slavio protiv Kuzmice rezultatom 5:3. Željko Popović - Jup, najbolji strijelac Dobrovca s 18 pogodaka, u ovoj utakmici postigao je dva gola, dok su se po jednom u strijelce upisali Matej Merkaš, Matija Šimunović i Vjekoslav Benković. Zauzeli su 11. mjesto u konkurenciji 14 ekipa.

Dobrovac: Saša Poletto, Siniša Poletto, Matija Januš, Matej Merkaš, Ivica Tepeš, Igor Šulc, Matej Nemeth, Božidar Tutić, Josip Tutić, Matija Šimunović, Željko Popović.
Klupa: Vjekoslav Benković, Ivan Tušim, Tomislav Kužilek (trener-igrač).

Sve upućuje kako će Dobrovcu 11. mjesto biti dovoljno za ostanak u 1. ŽNL. Od iduće sezone liga bi trebala imati 12 klubova, što bi značilo da se u 2. ŽNL sele tri posljednjeplasirana prvoligaša županijske lige. Budući da postoji mogućnost neprelaska pojedinih klubova u viši rang, jer sami mogu odlučiti žele li preći ili ne, konačna struktura županijskih liga još uvijek nije poznata.