LiPa Brod

NOGOMET

Međužupanijska verzija derbija između Dinama i Hajduka odigrala se u 19. kolu, domaćini iz Vidovaca ugostili su pakrački klub. Pobjedom od 2:0 igrači i trener Hajduka, Ognjen Kafka, vratili su se kući sa sva 3 boda koja je svojim pogotcima donio dvostruki strijelac Filip Matijašević. U 20. kolu Kafkini Zeleni ugostit će drugoplasirani NK Sokol Psunj.

NK Croatia Donja Obrijež 18. kolo 1. ŽNL neće ostati u lijepom sjećanju pošto su se iz Pavlovaca vratili bez postignutog, a s 4 pogotka u vlastitoj mreži. Time je Mladost stvorila prednost od 7 bodova ispred Obriježana koji se nalaze na 12. mjestu, a koji će morati potražiti bodove u preostalim kolima ne bi li dohvatili 11. mjesto koje ih spašava od zone ispadanja.

Utakmica 8. kola 2. ŽNL, ujedno i početka proljetne polusezone između NK Dinamo Badljevina i NK Eminovaca odgođena je zbog tragično preminulog J.B. koji je nastupao za NK Eminovce. Svoju prvu utakmicu nastavka sezone Badljevina će odigrati idući vikend u gostima protiv NK Lipa.

NK Slavonija Prekopakra svoj nastup u 8. kolu ubilježila je u gostima kod Graničara iz Bučja te upisala poraz od 2:0, dok će sljedeće kolo ponovno u goste i to u Eminovce.

NK Lipik 1925 poražen je kod kuće u 19. kolu MŽNL SB-PŽ protiv lidera lige, NK Zadrugar iz Oprisavaca rezultatom 3:2. Dvostruki strijelac za Lipičane bio je Juro Bilogrević, a iduće kolo odigrat će u gostima protiv NK Tomislav koji se nalazi jedno mjesto ispred te ima 3 boda prednosti.

U 18. kolu 1. ŽNL HNK Dobrovac je preokretom osvojio važna 3 boda na svom terenu protiv Dinama iz Rajsavca. U strijelce su se upisali Vjekoslav Benković i Mateo Šugić, a nove bodove potražit će iduće kolo u Kaptolu.

RUKOMET

RK LiPa je u 17. kolu 2. HRL Istok zadnju utakmicu pred domaćom publikom uvjerljivo pobijedila Brod rezultatom 31:24. Nakon fantastičnog otvaranja utakmice i vodstvom od 8:0, do kraja utakmice prednost nisu ispuštali i tako se na najbolji način oprostili od domaćih navijača za ovu sezonu. U rubrici najviše postignutih golova ovaj put prednjačio je Ivan Macura s osam, slijedio ga je Andrija Krucki sa sedam te Robert Mrkalj s pet pogodaka. U konkurenciji od deset klubova, trenutno se nalaze na osmom mjestu, a u posljednjem kolu LiPa gostuje kod ekipe RK Nova Gradiška BD Gruppe Austria.

ODBOJKA

Odbojkašice OK Volley LI-PA u 17. kolu 3. HOL Sjever svladale su pred domaćom publikom prvoplasirani Bjelovar 1 rezultatom 3:2 (25:22, 25:21, 14:25, 14:25, 15:13) te im nanijele prvi poraz ove sezone. U neizvjesnoj utakmici naše odbojkašice su povele 2:0 u setovima da bi Bjelovarčanke uzvratile osvajanjem sljedeća 2 seta, no onaj odlučujući, pripao je domaćim igračicama koje se nalaze odmah iza lidera na drugom mjestu. Zadnje kolo 22. travnja LI-PA gostuje kod ekipe Bjelovar 2.