PETROVIĆ STOL

Natjecatelji Streličarskog kluba „Kuna“ nastupajući lani na 19 natjecanja osvojili su u različitim kategorijama 25 zlatnih, 20 srebrnih i 10 brončanih medalja. U odnosu na prethodne godine to je za oko 20 posto nastupa na natjecanjima manje, a razlog je nedostatak novčanih sredstava. Pakrački streličari, osim natjecanja koje u Pakracu sami organiziraju, godišnje imaju tek jedno bliže natjecanje, u Kutini. Sva ostala su znatno udaljenija u drugim hrvatskim krajevima i inozemstvu pa je prijevoz najskuplja stavka. A kako je lani značajno poskupjelo gorivo tako su im poskupila i natjecanja, pojasnio je Zoran Petrović, predsjednik Kluba na sinoć održanoj skupštini u njihovom domu, bivšoj „Papukovoj“ kuglani na Pilani.      

Petrović je od natjecanja izdvojio nastup na svjetskom 3D prvenstvu održanom u Italiji te državno prvenstvo koje su u kolovozu organizirali na Omanovcu.    

Osim natjecanja ostale aktivnosti su svedene na tri treninga tjedno za što zimi koriste ovaj objekt na Pilani koji je u mnogočemu neadekvatan za rad. Pored toga sudjelovali su na gradskim manifestacijama od kojih je izdvojio prezentaciju streličarstva i kluba na sajmu „Slavonski banovac“.

SVI SKUPŠTINA

Značaj organiziranog i kvalitetnog bavljenja sportom za djecu i mlade Petrović je ilustrirao primjerom brata i sestre Anastazije i Alojzija Majstorovića koji su zahvaljujući tome ostvarili izravan upis u sportsku gimnaziju u Zagrebu gdje, iako borave u Zagrebu, kao članovi pakračkog kluba redovito treniraju u  klubu PSK Zagreb.  

Za sve aktivnosti je potrošeno oko 41.000 kuna, odnosno 10.000 kuna više od lanjskih prihoda, a razlika je pokrivena prenesenim sredstvima iz prethodnih godina. Blagajnik Dario Marošević izvještavajući o prihodima od 30.600 kuna istaknuo da je 23.500 osigurao Grad dijelom kroz Sportsku zajednicu, 1700 kuna je klupska članarina, a ostalo od kotizacija natjecanja i donacije, što ipak nije bilo dovoljno za sve želje i planove. U rashodima 14.000 kuna je potrošeno na kotizacije i približno isto toliko na putne troškove.

MEDALJE

U ovoj godini planiraju se vratiti na raniji ritam od oko 25 natjecanja za što će im trebati i više sredstava, oko 8000 eura. Također su „euroizirali“ Odluku o članarini koja će za ovu godinu, uz različite benefite iznositi po članu od dva do sedam eura  mjesečno.

Jedini gost Jasmin Ramić, tajnik Sportske zajednice Grada Pakraca, uz uobičajene pozdrave i čestitke i u ime gradonačelnice Anamarije Blažević, je izrazio nadu za dobru suradnju i vjeruje da će planirana godišnja sredstva preko Sportske zajednice biti u potpunosti realizirana.

RAMIĆ