Pakrac 22 u nizu

Loš vikend je iza pakračkih i lipičkih kuglača. U pet utakmica igrajući u četiri lige ostvarili su tek jednu pobjedu i to ekipa Pakrac-Papuk 2 kojima je to najmanje bitno i od kojih se to najmanje očekuje.

Članovi 1. B HKL Pakrac-Papuk, uz dobro kuglanje u prva tri kola ostvarili su tek jednu pobjedu pa je razumljivo da uz loš nastup ovog vikenda u Novskoj nije moglo više od poraza od 6:2. Pakračani su ekipno srušili tek 3268 čunjeva i ubilježili četiri pojedinačna poraza. Pobjedu su ostvarili Jasmin Ramić koji je i u četvrtoj utakmici za redom srušio više od 600 čunjeva, ovog puta 610.  Drugi pojedinačni bod je ostvario A. Juranović (552). Sa samo dva boda iz četiri utakmice Pakračani predvode skupinu od četiri posljednje plasirana kluba koji svi imaju po jednu pobjedu. Pakračani će teško u idućem kolu do bodova jer im u goste dolazi zagrebački Medveščak 1958  koji je do sada sve pobijedio. Ostvari li se ova prognoza to će značiti da Pakrac Papuk počinje borbu za  opstanak što im nije bilo u ovosezonskim očekivanjima.

Jednako ne dobro je u prva četiri kola startao i Slavonski banovac u 2. HKL. Ovog vikenda su poraženi u Osijeku od vodećeg Željezničara sa 7:1 pri čemu su kao ekipa srušili loših 3183 čunja,  169 manje od domaćina. Pojedinačnu pobjedu je ostvarilo samo A. Marin (548), a prolaznu ocjenu za nastup može dobiti još samo najmlađi – kadet Niko Kalvi (543)   koji je briljirao dan kasnije igrajući u četvrtoj ligi za ekipu Pakrac-Papuk 2.

I Banovac je s dva boda u konkurenciji 12 ekipa na 10. mjestu, a za poboljšanje u poretku im je nužna pobjeda iduće subote kada dočekuju četvrtoplasiranu Novu Gradišku. U suprotnom i oni će na duži rok se smjestiti u donji dio tablice i neugodnom razmišljanju o opstanku.

Odlični mladi Niko Kalvi

Niko Kalvi

Sudeći po prva dva kola u borbu za opstanak će i Lipik 1974 u 3. HKL jer su još uvijek bez bodova. Ovog vikenda su kao domaćin izgubili od Broda s uvjerljivih 6:2 pri čemu su pojedinačne bodove donijeli D. Šubert (540) i odlični T. Luksetić s 564. Idući vikend gostuju u S. Brodu kod Lokomotive 1967.

Sloga je svoj start u 4. HKL počela u Sl. Brodu kod Zanatlije porazom od 6:2. Pojedinačne poene uz vrlo  dobar rezultat za ovaj rang ostvario je najstariji Ilija Turković (559), a drugi V. Juranović (517). Tako su bodove ovog vikenda samo ostvarili žene, rekreativci i kadeti iz ekipa Pakrac-Papuk 2 koji su u ovoj ligi u Požegu pobijedili Elektru sa 6:2 ostvarivši pri tom i 203 ukupno više srušenih čunjeva. Odličan je bio najmlađi Niko Kalvi koji kao kadet može nastupati za dvije ekipe različitog ranga. U Požegi je jučer  srušio za njegov uzrast i ovaj rang nevjerojatnih  606 čunjeva, skoro 80 više od ekipnog prosjeka i nakon Ramića uvjerljivo najviše od svih pakračkih kuglača ovog vikenda.  Ostali tri pojedinačna poena su donijeli A. Belobrajdić (543),  M. Škondro (538) i B. Ramić (516). Idućeg vikenda Sloga u 3. kolu dočekuju HVIDR-u, a Pakrac-Papuk 2 Zlatni Lug.