banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

svi proglašenje

Dario Duda, prosvjetni radnik iz Kutine, igrač zagrebačke KK Grmoščice, uvjerljivi je pobjednik 14. izdanja kuglačkog turnira „Bljesak“ koji je jučer završen na pakračkoj kuglani. U završnici, u kojoj je nastupilo 16 najboljih iz kvalifikacija, on je srušio odličnih 633 čunja. Drugoplasirani je Miroslav Šegina iz Ozlja s 599 srušenih čunjeva. Treći je Željko Košutić iz Bjelovara (590), a četvrti Darko Mađar, igrač zagrebačkog Medveščaka s 589 čunjeva.

Zadnja postava

Uvjerljiva pobjeda Dude nije iznenađenje iz više razloga, mada tako i nije moralo biti. U posljednjoj postavi turnira bacala su četvorica najboljih iz kvalifikacija među kojima osim dva končano prvoplasirana su bili i Novljanin Marko Hečimović i Lipičanin Domagoj Tušim. Na polovini utakmice, nakon 60 hitaca vodio je s odličnih 308 srušenih čunjeva Tušim s prednošću od šest čunja nad Dudom, odnosno devet nad  Šeginom. No u drugoj polovini meča mladi 23-godišnji Tušim nije izdržao pritisak i srušio je „samo“ 272 što je u konačnosti značilo 580 čunjeva što je bilo dovoljno tek za šesto mjesto, jedno iza Zvonka Gnezde (585) koji je bio ponovo najbolji domaći kuglač.

Jučerašnji završni dan imao je i jedno neobično obilježje za koje nitko nema racionalno objašnjenje. Naime, niti jedan od 16 igrača nije srušio više čunjeva nego što je rezultat koji je ostvario u kvalifikacijama. To se sigurno nije moglo očekivati od pobjednika Dude koji je predzadnjeg dana kvalifikacija srušio čak 665 čunjeva što je novi apsolutni rekord pakračke kuglane pri čemu je stari popravio za čak 22 čunja. Ovo je nakon 2017. i 2020. treća pobjeda Dude na ovom turniru čime se po broju pobjeda izjednačio s našim Gnezdom i Kostom Manevim. Ostalih pet pobjednika su Darko Kasumović, Davor Štor, Luka Bolanča i Luka Požega.    

Od ostalih domaćih kuglača koji su nastupili u završnici, osim spomenutih Gnezde i Tušima Davor Štor je bio 8., Robert De Zan 10., Darko Jozipović 12., Željko Major 13., Antonio Juranović 15., a Alen Belobrajdić 16.  

U kvalifikacijama, koje su trajale od 11. travnja nastupilo je 119 igrača iz 37 klubova iz 21 grada, od Osijeka do Ozlja,  koji su izbacali ukupno 257 mečeva po 120 hitaca. Međunarodni karakter turnira je dao po jedan natjecatelj iz BiH i Slovenije.

Organizator KK Slavonski banovac i pokrovitelj Grad Pakrac su za četvero prvoplasiranih osigurali novčane nagrade od po dvije, tisuću, 800 i 600 kuna, a Duda je osvojio i dodatnih 500 kuna za rekord kuglane. Uz prigodne pohvale i zahvale organizatoru i natjecateljima nagrade su im uručili gradonačelnica Anamarija Blažević, predsjednik KK Slavonski Banovac Ivan Beluškov, Domagoj Ajman, tajnik Sportske zajednice Grada Pakraca, i Darko Zovko, predsjednik Županijskog kuglačkog saveza koji je organizatoru uručio i novčanu pomoć za organizaciju ovog jednog od najjačih takvih turnira u regiji.

U ime natjecatelja organizatoru i Gradu Pakracu je zahvalio pobjednik istakavši da vrlo rado dolazi svake godine na ovaj odličan turnir i da se nada sljedećem viđenju do godine.  

Duda Ana

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić