IMG 0170

Teniski par Mario Komljenović/Duško Čubrilo pobjednik je 1. Teniske lige parova koja se od 13. travnja igrala na terenima Rekreacijskog centra Pakrac u organizaciji Sportske zajednice Grada Pakraca. Najboljim parovima jučer su u gradskoj dvorani dodijeljene sportske nagrade, a uručili su ih predstavnici organizatora Domagoj Ajman i Jure Rosić.
Komljenović i Čubrilo su natjecanje završili sa šest pobjeda iz isto toliko susreta, bez izgubljenog seta s ukupnim omjerom gemova 72:15. Drugo mjesto osvojio je par Rosić/Gurdon s četiri pobjede iz pet susreta, dok je treće mjesto pripalo paru Ajman/Hofman koji je triput pobijedio i triput izgubio. Dominaciju pobjedničkog para najbolje oslikavaju rezultati međusobnih dvoboja s prvim pratiteljima u kojima su u dva meča izgubili ukupno 5 gemova.
Ovogodišnja Teniska liga je trajala duže od predviđenog roka i razvukla se na gotovo pet mjeseci. Specifična je bilo zbog relativno malog broja sudionika koji su završili natjecanje, ali i po relativno malom broju ukupno odigranih mečeva. Premijernu ligu i detektirane probleme na koje je nailazila komentirao je i prvi operativac natjecanja Jure Rosić.
„Najvažnije je bilo održati jedno ovako natjecanje koje je rijetko u okruženju upravo zato što ga je teško organizirati. Oko jednog teniskog meča parova četvorica trebaju usuglasiti termin i to je kod amatera dosta teško, zbog poslova i raznih drugih obaveza. Mi kao organizator izlazili smo često u susret odgađanjima i bili tolerantni pa se stoga natjecanje odužilo, ali takav naš odnos držimo i određenim zalogom za budućnost. Tenisači vole igrati parove, to je neosporno i prilikom prijava u najavi je bilo čak 15 parova, no kad je krenulo igranje polako su odustajali. Ostali su najuporniji i zahvaljujem im što smo zajedno izgurali do kraja ovo natjecanje koje uz male korekcije zasigurno ima perspektivu, kazao je Rosić izrazivši pritom optimizam u svezi snaženja teniskog sporta u Pakracu. Naročito, kaže, kad ove jeseni zaživi natkriveni teren (balon) za koji drži da će dodatno povećati ionako velik interes za rentanje dva teniska igrališta u Pakracu koja polako postaju tijesna za sve ljubitelje „bijelog sporta“.

IMG 0168

IMG 0165