banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

„Volim te Hajduče“ čula se sinoć pjesma s gradskog stadiona. Hajdukovci su slavila nova tri boda u vrlo dobroj utakmici 5. kola Međužupanijske lige Brod-Požega protiv NK „Mladosti“ iz Sibinja od 3:0. Hajduk je do treće pobjede u nizu došao čak i lakše nego što su očekivali. Dominacija je ostvarena još u prvom poluvremenu, ali su za vodstvo propuštene tri izuzetno povoljne prilike. Ono je ipak završeno bez golova pri čemu treba reći da su i gosti u zadnjem napadu propustili jednu za svoje vodstvo.

U drugom poluvremenu Hajduk je pojačao tempo i pritisak i već u drugoj minuti je Dietzman ne koristi situaciju kada je bio sam pred golmanom ne nekoliko metara od gola. Do pogotka dolaze u 56. minuti. Nakon dugačke lopte Franko Zandona je srušen u šesnaestercu i sudac dosuđuje jedanaesterac koji Stjepan Petrović, već drugi ove jeseni, ne koristi. Nakon golmanove obrane odbijenu loptu prihvaća Alen Grafina, nespretno ju vraća pred gol, ali dovoljno dobro da Petrović glavom iz neposredne blizine ispravlja loš udarac s 11 metara.

Nakon Hajdukova vodstva gosti igraju otvorenije, ali uglavnom bez konkretne završnice što brzim Hajdukovim igračima ostavlja puno prostora za kontra napade, ali izgledne prilike u više navrata ostaju nerealizirane sve do 82. minute. Nakon šuta Petrovića s ruba kaznenog prostora i golmanove obrane Keć glavom iz blizine u padu zabija za 2:0. Za končanih 3:0 Alen Grafina zabija u 87. minuti lijepim prizemnim udarcem s 22 metra.

„Danas smo pokazali od prve minute da želimo bodove i to smo uspjeli  ostvariti. Nismo dopustili da nas ponese dobar rezultat iz prijašnjih utakmica nego smo maksimalno ozbiljno ušli u nju i dopustili protivniku da nas iznenadi ili nadigra. Veseli me igra moje ekipa jedino još nedostaje realizacija. Čestitam ekipi na izvrsno odigranoj utakmici i želji za pobjedom a gostima na fer i korektnoj igri“, rekao je trener Tomislav Kužilek.

Neka drugačija jesen

Hajduk tako u pet ovosezonskih utakmica s tri pobjede i dvije neriješene ima 11 bodova uz gol razliku 13:7 i prije današnjih utakmica se nalazi na drugom mjestu (realno trećem ili  četvrtom). S takvim učinkom ove sezone su uvelike razlikuje od nekoliko prethodnih kada je Hajduk uglavnom startao loše i ostatak natjecanja proveo u grču hvatajući priključak za sredinom.  Jučerašnja utakmica, također za razliku od prethodnih sezona, pokazala je i da trener Kužilek ima puno komforniju situaciju nego njegovi prethodnici.  Hajduk napokon ima dvadesetak igrača podjednakih kvaliteta pa odsustva ozlijeđenih (jučer Komljenović, Krenek) se manje osjeća kao i što zamjene tijekom utakmice nije samo popunjavanje rupa nego prilika za kvalitetu više.

Osim dobrih rezultata i igre veseli i činjenica da je jučer u Hajdukovoj prvoj postavi bilo šest igrača starosti do 20 ili manje godina, a šest igrača u starosti od 16 do 20 godina je svoju priliku čekalo na klupi od kojih ju je dvoje i dobilo.

Iduće kolo Hajduk je ponovo domaćin (subota 16 sati), a u goste dolazi NK Sikirevci, ekipa iz vrha tablice.

Zahvaljujući epidemiološkim mjerama pouzdano znamo da je jučer na tribinama bilo 127 gledatelja.

SASTAV: Putak, Dupor, Svjetličić (od 51. Zandona), Baškiera, Kligl, Popović (od 55. Kovačić), Prohaska (od 25. Grubišić), Petrović, Dietzman (od 56 Keć), Krpan (od 74. Čuljak), Grafina. Trener Tomislav Kužilek.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.