Nakon ispadanja iz županijskog Kup natjecanja u kojem su poraženi od požeške Slavonije, nogometaši Hajduka nastavljaju s pripremama za sljedeću sezonu. Proteklog tjedna odigrane su dvije test utakmice koje su novom treneru Tomislavu Kužileku pružile određene odgovore, ali i nametnule poneko pitanje.
U srijedu je Hajduk na svom terenu ugostio Garić iz Garešnice, člana 4. HNL Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Pred dobrano popunjenim tribinama pakračkog Gradskog stadiona, na kojima se okupilo oko 150 navijača oba tima, nekompletni gosti samo su prvo poluvrijeme bili ravnopravan suparnik Hajduku, dok su se u drugom dijelu domaći razmahali i otišli na konačnih 6:1. Mrežu su tresli dvostruki strijelci Krpan, Grafina i Dietzman, a pakračkoj publici vrlo dobrim su se minutama predstavile i ovogodišnje prinove - Keć, Kligl, Putak, Gurdon, Nikić i Popović.
Drugi test Hajduk je imao u subotu  (8. kolovoza) kod trećeligaša iz Kutjeva gdje je domaćin slavio s 3:0. Iako rezultat sugerira laganu pobjedu trećeligaša, dojam će zavarati jer je oslabljeni Hajduk, bez više igrača, odigrao vrlo dobru utakmicu i kvalitetno parirao nešto boljoj momčadi Kutjeva. Očito je da trener Kužilek polako slaže igrački mozaik pred skorašnji početak sezone, kao i to da se novi igrači sve bolje razumiju sa starosjediocima u zelenom dresu. Naravno da u igri Hajduka postoje i stvari koje Kužileku zadaju malu glavobolju, no mjesta panici nema, jer je pred Hajdukom dovoljno radnih dana prije službenih prvenstvenih okršaja i kad se u sastav vrate iskusni igrači poput Baškiere, Petrovića i ostalih bit će to bitno drugačija, moćnija, slika Hajduka.

Turnir u Pakracu 15. i 16. kolovoza

Svojevrsni lakmus papir pred sezonu i treneru i igračima bit će nadolazeći dvodnevni „Memorijalni turnir hrvatskih branitelja Pakrac – Lipik“ koji se igra u Pakracu za blagdan Velike Gospe 15. i 16. kolovoza. Osim domaćina, na ovom tradicionalnom pakračkom turniru, sudjeluju Kamen iz Sirača, Lipik 1925 te Moslavina iz Kutine. Prvog dana u 16 sati igraju Lipik i Kamen, a od 18 sati Hajduk i Moslavina. Drugi dan se u istim terminima igraju utakmice za plasman. Ulaz je 10 kuna