Jučerašnjim porazom  od izravnog konkurenta Donjeg Miholjca (2:6) kuglači „Papuka“ su na korak od ispadanja iz 2. HKL Istok. Tri kola prije kraja na posljednjem su mjestu s 8 bodova i zaostaju dva boda za Novom Gradiškom, odnosno četiri za Donjim Miholjcem.

Jučer u Đakovu Papuku su bodove donijeli Ilija Turković mlađi (563 čunjeva) i V. Slijepčević (544), a dobar je još bio i Ž. Popović s 553 srušena čunja, ali je izravni duel izgubio zbog jednog čunja.  Ostali su bili znatno slabiji pa je u izravnom dvoboju za opstanak Donji  Miholjac srušio 95 čunjeva više što je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Idući vikend Papuk dočekuju požeški Obrtnik što bi trebao pobijediti. Puno teže će mu biti kolo poslije u gostima kod vodećeg Đurđenovca, da bi u zadnjem kolu na svojoj kuglani u izravnom okršaju s Novom Gradiškom pokušao osigurati opstanak.

U poretku igrača lige  dobrim nedjeljnim nastupom od naših kuglača ponovo je najbolji na 28. mjestu  Ilija Turković mlađi  s prosjekom od 532 čunja.

Problema s opstankom u 3. HKL nema više Slavonski Banovac. Oni su ovog vikenda na svojoj kuglani s visokih 7:1 pobijedili Požegu i u zgusnutoj sredini tablice se popeli s 13 bodova na 4. mjesto. U vrlo dobroj ekipe Banovca najbolji su ovog vikenda bili D. Lepka (569) i T. Luksetić (561). Uspješni su bili i kuglači Lipika 1974 koji su pobijedili isto sa 7:1 posljednju požešku Hvidru i s 12 bodova  vjerojatno su i oni riješili pitanje opstanka. Imaju četiri boda prednosti ispred prekopakranske Sloge i Hvidre i teško je vjerovati da se u zadnja tri kola rezultati mogu tako posložiti da ih oni prestignu. Najuspješniji subotnji lipički igrač je bio I. Puhmajer (546).  Sloga će, nakon što je ovog vikenda bila slobodna,  u borbu za opstanak već u subotu kada dočekuje Croatia iz Požege što bi mogla biti utakmica spasa.

U poretku igrača dobrim nastupom Tomislav Luksetić se popeo na 3. mjesto (538), Ivica Hormot iz ekipe Lipika je s prosjekom od 530 osmi, a Davor Špelić  (527) iz Sloge je 11.

U 1.B HKL kuglači Pakraca su visoko poraženi u Varaždinu od ekipe Lepoglave sa  7:1 zaostavši više od  100 čunjeva.  Jedini bod  donio je  Z. Gnezda (565), mada je najbolji bio mladi A. Juranović (591).

Nakon privremenog izleta u vrh tablice, Pakrac je s ovim porazom i 18 bodova pao na 7. mjesto. Do novih bodova može u subotu kada na svojoj kuglani dočekuju davljenika Zanatliju iz Kutine. U nekim kombinacijama pobjedom na njima može čak popraviti šanse „Papuku“ za opstanak u drugoj ligi.

U poretku za igrača lige Zvonko Gnezda je (551)  dvanaesti,  a dobrim subotnjim bacanjem plasman je popravio Antonio Juranović (550) koji je sada dva mjesta niže.