radionice hck

Kroz Projekt „Ne gubi dah, pobijedi strah“ UP.04.2.1.11.0015, koji je započeo 21. ožujka 2022.g., a traje do 21. travnja 2023.g., organizirana je izobrazba predstavnika OCD-a  kroz edukacije iz područja Javne nabave te Internet marketinga. Pružena je psihološka i savjetodavna pomoć osobama koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije kroz individualna savjetovanja i grupne radionice psihologice sa korisnicima Skrbi izvan vlastite obitelji za starije i nemoćne osobe u Marinom Selu. Održavanjem  Okruglih stolova ostvarila se i bolja  suradnja  OCD-a s tijelima javne vlasti u razvoju strategija i planova u  upravljanju kriznim situacijama na lokalnoj razini. Održana je i Pokazna vježba: „Požar izazvan potresom“ kojom se ojačala javna svijest i aktivnosti zagovaranja i rješavanja potreba ranjivih skupina posebno uslijed kriznih situacija. Također, organiziranjem volonterskih programa i edukacija poticalo se volonterstvo u lokalnoj zajednici. 

pokazna vježba hck

Prethodno navedene aktivnosti su i ciljevi koji su se htjeli postići samim Projektom: jačanje tri lokalne organizacije civilnog društva u područjima suočavanja s kriznim situacijama, široka lepeza aktivnosti prilagođenih potrebama lokalnog stanovništva, izgradnja vlastitih kapaciteta te osiguravanje održivosti organizacije civilnog društva u budućnosti, te doprinos ujednačenom lokalnom, regionalno društveno-ekonomskom rastu i demografskom razvoju Republike Hrvatske.  

Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac, a partneri na projektu su: Udruga mladih Mali most i Udruga socijalnih usluga „Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama“ Lipik.  Projekt ima ukupnu vrijednost od 64.125,60 € - ( 483.154,31 kn ), od toga je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda - 54.506,76 € - ( 410.681,16 kn ), a Državnog proračuna Republike Hrvatske- 9.618,84 € - ( 72.473,15 kn ).

lenta promo hcklogo promo hck

lenta promo hck 1

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa-Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac