banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Slavko Vulić

Projekt „Revitalizacija društvenog centra Pakrac“ je završen. Nogometni klub Hajduk Pakrac ukupne vrijednosti 1.378.515,42 kuna i u punom iznosu nepovratno su sredstva osigurali Republika Hrvatska (15 posto) i Europski socijalni fond (85 posto). Na što je najviše novca potrošeno, je li teško bilo izfinancirati projekt te bi li ponovili ovo iskustvo, upitali smo Slavka Vujića, potpredsjednika kluba.

Na što je najviše novaca potrošeno?

Najviše novaca iz projekta je utrošeno na same plaće djelatnika koji su radili na projektu i ugovore o djelu vanjskih stručnjaka. Koncept projekta je takav da su vrijednost projekta činile plaće te se na ostale troškove projekta može potrošiti 40% od iznosa plaća. Ovih 40% smo utrošili na radove na samom objektu, nabavu opreme koja nam je bila potrebna za provođenje aktivnosti i opremanje teretane.

Smatrate li ovakav vid financiranja pristupačnim udrugama?

Mi smo udruga koja značajnim dijelom ovisi o proračunu, a približno polovica prihoda nam dolazi od članarina i donacija. Koliko god se trudili, godišnji prihodi nam nisu dostatni za pokrivanje redovnih troškova koje imamo tako da nam je ovaj projekt pokazao novi način kako osigurati sredstva za rad i unapređenje infrastrukture.

Kako je NK Hajduk uspio izfinancirati projekt?

Nije uspio. Trenutno nam je ostala još posljednja plaća za isplatiti u lipnju i tek ćemo onda potraživati sredstva za zadnja 3 mjeseca projekta koja uključuju 4 plaće i još dio ugovora o djelu. Koristili smo velikim dijelom vlastita sredstva i to se osjeti u redovnom radu kluba na način da kasnimo s plaćanjem troškova koji nam dolaze. Predsjednik kluba je u pregovorima s bankom o okvirnom kreditu kojim bi uspjeli premostiti dio od podnošenja izvješća do završne isplate. Projekt je uspješno proveden i sve ćemo novce dobiti nazad, ali treba dobro voditi računa o svakoj kuni koja prođe kroz klub.

Smatrate li ovo iskustvo pozitivnim?

Svakako je ovo jedno odlično iskustvo kroz koje smo puno toga naučili i što ćemo moći primijeniti za buduće projekte. Čekamo iduće natječaje, pripremamo nove projekte i nadamo se novim ugovorima. Svaki projekt nam je vjetar u leđa kojim stvaramo uvjete za provedbu svih planiranih aktivnosti u udruzi.

lenta lampsi

nk hajduk logo

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost „NK Hajduka“ Pakrac.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić