banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Sigurnost na internetu Medium

U sklopu provedbe projekta  „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ održana je zadnja od ukupno 12 radionica na temu „Sigurnost na internetu“. 

U suvremenom digitalnom dobu korištenje uređaja spojenih na internet postala je svakodnevica kako odraslih, tako i djece. Nažalost, kad dođe do bilo kakvog napretka, razvija se i ona mračna strana od koje želimo zaštiti sebe i svoje obitelji. Iz tog razloga poznavanje pravila ponašanja za sigurnost na internetu jedna je od osnovnih vještina koje treba savladati prije korištenja blagodati te mreže svih mreža.

Kad govorimo o sigurnosti na internetu tu se prvenstveno misli na zaštitu vlastitog računala, tajnost osobnih podataka i informacija o aktivnostima na web-stranicama i e-mailu te sigurnost pri korištenju internetskog i mobilnog bankarstva.

Sigurnost na internetu2 Medium

U današnje vrijeme, kako bi se postigla minimalna razina sigurnosti računala, treba obratiti pozornost redovito instalirati zakrpe na operacijski sustav koji se koristi (Microsoft Windows, Linux, MacOS itd.) i obvezno koristiti neki od antivirusnih programa koji će se redovito ažurirati te skenirati svoje računalo njime. No kad računalo i jest zaštićeno, da bi se osjećala dodatna razina sigurnosti tijekom korištenja interneta, bit će potrebno zdravorazumski pristupati sadržaju i biti posebno oprezan u komunikaciji sa strancima ili otvaranju sumnjivih linkova.

Radionice  provodi vanjski stručnjak Martin Sić, mag.ing, računarstva.

Vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 1.378.515,42 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

lenta lampsi

nk hajduk logo

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost „NK Hajduka“ Pakrac.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić