Mjesni odbori  naselja Grada Pakraca koji su izabrani na izborima u prosincu tijekom ovog utorka i  srijede u gradskoj vijećnici imali su konstituirajuće sjednice na kojima su izabrani predsjednici, osim za Ploštine gdje će se konstituiranje obaviti naknadno.

Tako je poznato da bi naredne četiri godine mjesne odbore po naseljima trebali voditi: Pakac centar - dr.  Nenad Peić, Pakrac jug - Zvonimir Miler, Pakrac sjever - Marijan Gašpar, Badljevina - Miroslav Delač, Kapetanovo Polje - Božidar Lukić, Novi Majur - Alen Bičanić,  Stari Majur - Slavko Lupinski, Omanovac - Marijan Certić, Prekopakra - Vlado Eck, Veliki Banovac - Igor Cavalli, Mali Banovac i Batinjani - Ivica Pavičić,  Kusonje - Anto Marković, Branešci - Ana Romanić, Dragović - Stevo Grašar, Kraguj - Željko Kenje, Ožegovci - Goran Šteković i Španovica - Boško Pavković. Interesantno je da su od 17 predsjednika čak dvanaestorica istu dužnost obnašali i u prošlom mandatu, a samo je jedna žena na čelu mjesnog odbora.

Mjesne odbore radi nepostojanja kandidata nisu u prosincu birali te ih naredne četiri godine neće niti imati stanovnici naselja Donja i Gornja Obrijež, Gornja Šumetlica, Toranj, Brusnik, Kričke,  Grahovljani, Glavica, Cikote i Dereza.

Konstituiranje su proveli u nazočnosti izabranih članova mjesnih odbora,  pročelnik gradske uprave Tomislav Petrač i stručna suradnica Tatjana Nemet, a gradonačelnica Anamarija Blažević se obratila, upućujući poruku svima pred novoizabranim pakračkim MO centar. Ona je pozvala mjesne odbore na suradnju koja je kod većine bila dobra i do sada. Osvrnula se i na naselja koja nisu izabrala svoju mjesnu samoupravu ističući da oni zbog toga neće biti zakinuti u održavanju komunalne infrastruture i okoliša te će se i nadalje taj dio gradskog proračuna trošiti ravnomjerno na sva naselja uvažavajući gustoću naseljenosti koja je izravno povezana s proračunskim prihodima iz kojeg se pokrivaju ti troškovi.

Na popisu birača za biračke odbore je bilo upisano 6502  građana, a na izbore koji su provođeni paralelno s prvim krugom predsjedničkih  je izašlo 2394 što je 37 posto, no  i  od toga je 423  listića ili 17,7 posto bilo nevažeće.