banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Ovogodišnji program Multipaka, događanje koje se uspješno bori da raznolikošću doprinese što sadržajnijem kulturnom životu u gradu, priredio je u subotu kao završetak cjelokupne manifestacije, klupsku svirku u Spahijskom podrumu, u prostoru koji dovoljno govori sam za sebe.

spah (2 of 7) (Custom)

Četveročlani band Intek JS Quartet, ekipa renomiranih i iskusnih glazbenika koja je mainstream jazz standarde izvodila i aranžirala na licu mjesta, Marin Hraščanec na klaviru, Robert Jambrušić na bubnjevima, Mario Igrec na gitari i Mladen Baraković na basu, pružili su sasvim drugačiji doživljaj. Jazz je uglavnom "noćna glazba" koja se svira u malim klubovima i to vrlo probranoj publici, a to su u subotu bili svi Pakračani koji su odlučili, onako barem iz znatiželje, prisustvovati koncertu. U ispunjenom prostoru Spahijskog podruma atmosfera je bila nalik klubovima velikih gradova gdje se opušteno sluša jazz. Dobro je znati da se priličan broj mladih ljudi odlučilo propratiti nastup, drugačiji od naviknutog i uobičajenog. Jedna pakračka subotnja večer, beznačajna da uđe u glazbene anale, a dovoljno značajna da potpomogne formiranju ukusa.

DCIM100MEDIADJI_0621.JPG

Ostaje sumiranje odslušanog i viđenog do nekog sljedećeg događanja. Nije sve u grandioznosti manifestacija, do kulturoloških vrijednosti se dolazi i uz pomoć većeg broja malih koraka, uključujući i zabilježenu subotnju jazz večer. Ovdje je nepotrebno navoditi kakva su renomirana imena jazz glazbe svirala za Pakračane, većina nas niti ne razumije ovakvu vrstu glazbe kako bi trebala, no organizatori su nam nakratko ponudili potpuno drugačiji svijet.

spah (3 of 7) (Custom)

DCIM100MEDIADJI_0619.JPG

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić