banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

"Ova izložba je posebna jer smo temom željeli prikazati dijelove grada koji više ne postoje, ili koji postoje, no nisu svima vidljivi. Na fotografijama su razni motivi grada pokraj kojih svakodnevno prolazimo, a na ovaj način su ostali dokumentirani", rekla je večeras Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca, na otvorenju izložbe fotografija naziva "(Ne)vidljivi Pakrac" organiziranoj u suradnji s Gradskom knjižnicom Pakrac i Gradom Pakracom povodom obilježavanja 760. obljetnice Grada.
Na javni poziv koji je raspisan u veljači javilo se 18 autora svih generacija koji su svojim fotografijama svatko na svoj način ovjekovječili najpoznatije pakračke građevine, mjesta i ulice. Tako su svoje radove izložili Matija Kulhavi, Oto Kraml, Danela Vujanić, Antun Ciglenečki, Krešimir Novinc, Goran Tomaši, Ivan Černi, Josip Buljan, obitelj Grčević, Sara Marin, Drijenka Rebrina Kosić, Luka Kosić, Robert Lulić, Sonja Lapaš, Dionizije Šebetovsky, Jelena Ugrica, Sheldon Miles te Anna Di Zepp koja je jedina napravila maketu nekadašnje kuće Grgurić, a posjetitelji su mogli vidjeti i neke od najljepših panorama Pakraca.

????????????????????????????????????

Izložbu je otvorila gradonačelnica Anamarija Blažević rekavši kako se sve više primjećuje koliko naši građani fotografiraju grad stoga se izrodila ideja da se takve fotografije okupe na jednom mjestu. "Ovo je dokaz koliko svi vi koji ste nam pokazali svoj rad živite sa svojim gradom, koliko ga volite i koliko ste uz njega vezani. Hvala vam na tome i nadam se da će ovakva izložba postati tradicionalna u obilježavanju Dana našeg Pakraca", rekla je gradonačelnica Blažević.
Kao zahvalu za ustupljene fotografije, gradonačelnica Blažević svim autorima je uručila slavonski banovac, simbol Grada Pakraca, a građani izložbu fotografija mogu pogledati do 13. travnja u pakračkom muzeju.
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić