vrtic maslacak

U razdoblju od 24. travnja do 10. svibnja, koliko su trajale prijave za upis u pedagošku godinu 2024./2025.,  Dječji vrtić „Maslačak“ zaprimio je ukupno 94 zahtjeva, od čega će u redovni program biti upisano 53 nove djece, doznajemo od Katarine Lahovsky Kobetić, ravnateljice pakračkog vrtića.

Od ukupnog broja novoupisane djece, 24 ih je primljeno u jaslički program, a 29 u vrtićki. U matični objekt vrtića upisano je 9 djece u vrtićki program i 7 u jaslički, a u podružnici Kalvarija 3 djece u vrtićki program i 17 u jaslički. U ostalim područnim vrtićima primljena su djeca u vrtićke programe i to u Prekopakri 4 djece, u Župi 3 djece, u Badljevini 5 djece te isto toliko u Donjoj Obriježi. Slobodna mjesta za upis preostala su u podružnicama Donja Obrijež - 2 mjesta i Badljevina - 1 mjesto u vrtićkom programu, odnosno od navršenih 3 godine do polaska u školu.

„Podnositelji zahtjeva imali su mogućnost osim propisane dokumentacije priložiti potvrde koje su im prema Pravilniku o upisima donosile dodatne bodove i većina je tu mogućnost i koristila. Veći broj bodova osim na prebivalište/boravište dobiva se na zaposlenost što izravno stavlja te podnositelje zahtjeva na vrh ljestvice, a to nam je i primaran cilj, zbrinuti djecu čiji roditelji rade. Najviše je zahtjeva za jaslički program i taj broj je svake godine sve veći jer su roditelji uglavnom zaposleni, a i bake i djedovi danas kasnije ostvaruju pravo na mirovinu nego prije, no naša je zakonska obveza prednost dati djeci s navršene 4 godine, naglasila je ravnateljica i dodala da očekuju i moguće odgode ponekog djeteta za polazak u školu, no još čekaju službene rezultate njihovih upisa.

Preostali zahtjevi za upis u iduću pedagošku godinu su odbijeni zbog nedovoljnog broja bodova, ne ispunjavanja uvjeta koji se odnosi na propisanu dob djece, zbog priložene nepotpune dokumentacije odnosno zbog nepostojanja uvjeta za prihvat djeteta u vrtić. Podnositelji zahtjeva koji su nezadovoljni rezultatima upisa nakon isteka osmog dana od dana javne objave Rješenja imaju pravo u roku od 15 dana, odnosno od 17. lipnja do 1. srpnja, izjaviti žalbu Upravnom vijeću vrtića.