Knjižnica autor

Hrvoje Jurić, đakovački fotograf, putopisac i biciklistički entuzijast, predstavio je sinoć svoju knjigu Put sjevera u prostorima pakračke knjižnice. Rado dolazi u Pakrac, tako da ne čudi što nas je posjetio i u sklopu promocije svog najnovijeg putopisnog uratka, ali i kako bi nam kroz zanimljivo predavanje živopisno dočarao svoj biciklistički put, od samih početaka pa sve do danas.

Na svoje najnovije ekstremno biciklističko putovanje poveo i svoje vjerne suputnike koji ga prate kamo god krenuo, a bili su dakako i na sinoćnjem predavanju; u pitanju su njegovi psi Ena i Max. Nakon što je ostao bez oca, a nekoliko godina potom i bez majke, u svojim četveronožnim ljubimcima pronašao je novu obitelj.

Knjižnica publika

Osim predstavljanja najnovije knjige, Hrvoje nas je ukratko podsjetio i na neke od svojih prethodnih uradaka, ali i na svoj najveći pothvat, put oko svijeta biciklom, monumentalnu i nimalo bezazlenu avanturu na koju se odvažio 2019. godine i tijekom koje je prevalio preko 29 tisuća kilometara na putu čija je početna i završna točka bio Zagreb.

Nakon ekstremnih biciklističkih izleta Rusijom, Kanadom i sjeverom Europe, odlučio je kako je vrijeme stati na loptu te najavljuje da će iduće biciklističke ekspedicije ipak biti umjerenije. Došlo je, kaže, vrijeme da misli na zdravlje, koje je na jednom od svojih prvih putovanja opasno ugrozio izlaganjem surovim uvjetima norveškog sjevera bez odgovarajuće zaštitne opreme.

Knjižnica Monika