banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

jankovići zabava

Brojni prigodni sadržaji u subotu 1. listopada u dvorištu kompleksa Janković program su ovogodišnje manifestacije „Tragom Jankovića“ koju po peti  put organiziraju pakračka Osnovna glazbena škola, Gradska knjižnica, Muzej grada Pakraca te Društvo Mađara Pakrac.

Subota prijepodne započet će sadržajima za djecu. S početkom u 11 sati učenici osnovne škole će „Vrtlariti po vlastelinski“, od 11,30 sati bit će upriličeno malo dvorsko kazalište, a od 12 sati bit će održana radionica „Mali lutkari“.

Za one nešto starije, u 12 sati započinje barokni frizeraj, a u 13 sati „Pivski banket s Grofom, Groficom i Caricom“, proizvodima pakračke pivovare „Slavonica“. Od 14 sati na programu je nastup više hrvatskih i mađarskih KUD-ova koje organizira Društvo Mađara Pakrac. Od 15 sati konji i kočije s lipičke ergele će omogućiti građanima besplatnu vožnju kočijom po gradu, a u isto vrijeme počet će i radionica povijesnog plesa.

U 16 sati će započeti kostimirana šetnja po pakračkim ulicama u kojoj će se građanima pokazati odjeću iz vremena obitelji Janković. Od 17 sati je na rasporedu „Grofičina tombola“, a u 18 sati bit će održana promocija knjige „ Tri domovine Janković vlastela - Hrvatska, Ugarska, Austrija“ autorica Balogh Janosne i Horvath Terezie.

Manifestacija će završiti „Baroknom zabavom“ čiji je početak najavljen za 19 sati u sklopu koje će biti održan barokni koncert Osnovne glazbene škole Pakrac, a nastupit će i članovi  udruge „Podkalnički plemenitaši“ iz Gornje Rijeke baroknim plesom.

Tragom Jankovića 2022

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić