Potpuno obnovljen i restauriran bočni oltar sv. Antuna Padovanskog nakon 28 godina vraćen je 6. travnja u pakračku župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Kompletna restauracija trajala je oko godinu pol, odmah nakon što je završen prvi bočni oltar sv. Josipa, a radovi koji su bili vrijedni oko 350.000 kuna osiguralo je Ministarstvo kulture i Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. Oltaru, koji je bio u najlošijem stanju od već postavljena dva u pakračkoj crkvi, sačuvan je povijesni oblik i obilježja koja datiraju iz 1780. godine i djelo su ruku kipara Franje Antuna Strauba. Izgrađen je tehnikom rezbarenog, polikromiranog i pozlaćenog drveta i upisan je u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske na listi preventivno zaštićenih dobara.

Nakon obnovljenog glavnog oltara 2013. godine, povratku pakračkih orgulja 2016. godine, prvog bočnog oltara sv. Josipa koji je vraćen 2017. godine, te sada oltara sv. Antuna, pakračkoj crkvi vraćaju se povijesne prepoznatljivosti i najveće vrijednosti.

„Iako još ima potrebe za restauracijom propovjedaonice i ispovjedaonice, oltarskih stolica i uređenja svetišta kao župnik sam jako sretan što je i drugi oltar tako brzo došao u našu crkvu, a siguran sam da su i pakrački župljani ovaj događaj dočekali s oduševljenjem, posebno u prigodi nadolazećeg najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa“, rekao je pakrački župnik msgr. Matija Juraković.