Kazališnom predstavom zagrebačkog  Kerekesh Teatra sinoć u pakračkom Hrvatskom domu započela je nacionalna manifestacija Noć kazališta, koja se ove godine održava po deseti  put,  a  do 20. studenoga u 54 mjesta u Hrvatskoj i bit će izvedeno 120 kazališnih predstava.

Šezdesetak Pakračana, uglavnom mlađe dobi, pogledalo je nagrađivanu komedija Kerekesh Teatra u kojoj se na nogometnom terenu u NK Žbunju s krticama bori domar Stjepan Radički. Osim što isproba sve moguće metode koje su ikad ikome pale na pamet kako bi otjerao krtice, na teren mu dolaze pomoći i odmoći razni prijatelji i neprijatelji, među kojima su i likovi Žarka Potočnjaka, bivšeg ministra Slavka Linića, Siniše Popovića, Massima, policajca Mača i mnogih drugih. Više od 15 likova u predstavi, na maksimalno duhoviti način, tumači mladi i nagrađivani glumac Jan Kerekeš, što je publika na kraju nagradila pljeskom.

U sklopu sinoćnje manifestacije koju je u Pakracu organizirala KPD „Sloga“ prije predstave je održana javna proba njihove kazališne skupine pa je desetak prisutnih, među kojima i glumac Jan Kerekeš, imalo priliku vidjeti i jednu plesno-pjevnu točku budućeg mjuzikla „Tko pjeva zlo ne misli“ čija će premijera biti na proljeće.

Prema zamisli organizatora treći sadržaj u pakračkoj Noći kazališta trebalo je biti takozvano "Žlabranje" - natjecanje u komentiranju televizijskog prijenosa nogometne utakmice, ali za ovu zanimljivu zamisao nije bilo kandidata, vjerojatno i stoga jer je trebala biti održano u isto vrijeme kada je na televiziji bio prijenos nogometne utakmice hrvatske i španjolske reprezentacije.