Izložba slika medicinske sestre Dunjice Karniš, djelatnice Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik, svečano će biti otvorena u srijedu 23. kolovoza u 19.30 sati. Slike će biti izložene u Mramornim kupkama.

Dunjica je amaterska slikarica koja pokazuje višegodišnji  interes za slikarstvo, pohađala je osnovne likovne tečajeve, no nema akademsko likovno obrazovanje.

Izražava se pretežno radovima uljem na platnu. Kompozicijski teži definirati sliku, poštivati red i postići realnost.  Kao velikom zaljubljeniku u prirodu, motivi njezinih radova su prvenstveno krajolici i mrtva priroda, najčešće cvijeće. Drži se figurativne čvrste forme, koristi crtež, a poigrava se bogatim koloritom. Teži intimističkim zapisima kao izrazima viđenja iz svoje duše, prikazanima na slici.

Do sada još nije javno izlagala, ali je već mnogo njenih slika vidjelo svijetlo dana putem brojnih poklona prijateljima ili prigoda i događaja. Radila je i slike prema narudžbi, što za pojedine slikare amatere zna biti otežavajuća okolnost, no kod Dunjice to nije bilo sputavajuće, a kod naručitelja se pokazalo kao vrlo cijenjeno, najavio je Dunjičin rad primarijus Oto Kraml, pozvavši pritom sve zainteresirane da podrže ovu premijernu izložbu.