banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca 21.rujna održana je proslava krsne slave Vijeća, vjerski blagdan Male Gospojine. U dvorani KTC Pakrac okupilo se više od 500 gostiju s područja Pakraca i okolnih mjesta, a posebni gosti bili su saborski zastupnici SDSS-a Mile Horvat I Boris Milošević, generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Živorad Simić, zamjenici župana požeško-slavonskog Miroslav Grozdanić i bjelovarko-bilogorskog Saša Lukić, zamjenik načelnika općine Okučani Siniša Martinović, predstavnici ostalih nacionalnih manjina, udruženja antifašista i izaslanici županijskih, gradskih i općiinskih Vijeća srpske nacionalne manjine s područja zapadne Slavonije.

20160921_171048

Uz pakračkog paroha Đorđa Teodorovića, blagdan je čestitao i generalni konzul Živorad Simić iskazavši riječi podrške za ovakve aktivnosti. Zamjenik gradonačelnika Grada Pakraca Goran Labus u pozdravnoj je riječi naglasio da se ovom proslavom potiče zajedništvo radi očuvanja identiteta i tradicije Srba u našoj zemlji.

Obraćajući se gostima Nikola Ivanović, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca, naglasio je da će Vijeće njegovati i promovirati srpsku kulturu, tradiciju i običaje, a prvenstveno raditi na unaprjeđenju suradnje između Vijeća i Grada Pakraca.

Ovo je 9. po redu proslava krsne slave Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca i pravoslavnog krama Pakraca te je ova proslava postala tradicionalno okupljalište Srba iz Pakraca, ali i iz Zapadne Slavonije, sa uvijek bogatim kulturnim sadržajem i predstavljanjem rada kulturnih društava, rekao nam je Ivanović.

20160921_180328

 

 

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić