Ana Kobetić ovogodišnja je dobitnica nagrade „Marko Turčan“ koju Osnovna glazbena škola Pakrac osmu godinu za redom dodjeljuje za izniman uspjeh i trud učenika te u znak sjećanja na njihovog tragično preminulog učenika Marka Turčana, a dobitnici je večeras plaketu u koncertnoj dvorani škole svečano uručila gradonačelnica Anamarija Blažević.

Na početku svečanosti Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, rekla je kako je svake godine ovo okupljanje na dodjeli nagrade istovremeno i sretan i tužan događaj dodavši kako su upravo po tome jedinstvena škola u Hrvatskoj koja na ovakav način odaje počast tragično preminulom učeniku. „Ovom nagradom željeli smo animirati sve naše učenike da se ističu, ne samo školskim uspjesima, već i ponašanjem te odnosom prema školi, učenicima i profesorima“, dodala je ravnateljica Petani Grafina.

„Drago mi je što sam sudjelovala od početka u pripremi ovakve nagrade. Ovo priznanje se ne mora dodjeljivati svake godine što podrazumijeva da nagrada ide u ruke posebnim učenicima. Budući da je pakračka osnovna škola svake godine dodijelila nagradu dokaz je kako naša glazbena škola zaista ima posebne i vrijedne učenike koje treba i ovim putem istaknuti i poticati. Dobitnici čestitam na nagradi koju je stvarno zaslužila i veselim se njenim daljnjim uspjesima“, rekla je gradonačelnica Blažević uručivši Ani plaketu koju su izradili polaznici glazbenog vrtića i poklon bon od 1000 kuna.

Uz okupljene profesore, roditelje, rodbinu te prijatelje, svečanoj atmosferi doprinijeli su i učenici  glazbene škole Lovro Olivier i Alexander Gustovarac na klaviru, Kristina Kosinc na flauti, Dino Josipović na tamburi te Sebastijan Sić i Josip Slijepčević na harmonici odsviravši nekoliko prigodnih skladbi.

Ana Kobetić odlična je učenica klavira Osnovne glazbene škole Pakrac i osmog razreda Osnovne škole braće Radić Pakrac.  Tijekom svog osnovnoškolskog glazbenog obrazovanja sudjelovala je na brojnim koncertima, natjecanjima i glazbenim susretima. Posljednje dvije godine članica je vokalne skupine Osnovne glazbene škole Pakrac „Contesse“, a solistica je i u Komornom tamburaškom orkestru OGŠ Pakrac s kojim je prošle godine osvojila drugo mjesto na Dječjem festivalu „Cvjetići glazbe“ dok je ove godine na istom festivalu proglašena pobjednicom u konkurenciji pjevača od 12 do 18 godina.

U svojim nastupima, osim klasičnih izvedbi na klaviru, pakračkoj publici se predstavljala i s tamburaškim te zabavnim skladbama.

Ovo je osma godina kako se dodjeljuje ova nagrada, a dosadašnji dobitnici bili su tamburašica Lara Kelemen, harmonikašica Stefani Majdandžić, flautistica Dunja Đurđević, flautistica Antonela Vonić, tamburaš Franko Kelemen, harmonikaš Josip Slijepčević te flautistica Laura Kudrić.

dsc_6727