Obrtnička komora Požeško-slavonske županije jučer je na prigodnoj svečanosti dodijelila 25 novih majstorskih diploma, a među njima koji su položili majstorske ispite u deset zanimanja za majstorska zvanja, diplome je dobilo i troje kuhara s našeg područja; Snježana Hudećek i Zrinka Mandić iz Badljevine te Mario Spajić iz Pakraca.

DSC01778

Novim majstorima čestitali su Ante Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, požeški gradonačelnik Vedran Neferović i požeško – slavonski župan Alojz Tomašević naglasivši kako je strukovno obrazovanje i daljnje usavršavanje odgovornost ne samo prema sebi nego i prema zajednici. Majstorski ispiti  su državno priznati ispiti i najviši stupanj obrazovanja u strukovnom zanimanju, a uvjet su ne samo za otvaranje obrta već i da dobivanje licence za obrazovanje budućih generacija u srednjim strukovnim školama i kasnijem stručnom osposobljavanju.

Osim naših novih majstora zvanja, diplome je dobilo još šest kuhara, jedan elektroinstalater, klesar, soboslikar-ličilac, autoelektričar, stolar, te zidar, četiri natkonobara, četiri frizera i dva automehaničara.

Fotografije: www.slavonski.hr