U odmaralištu Gradskog društva HCK “Cvrčak” na Viru od jučer ljetuje skupina odraslih osoba iz Pakraca, Novske i Siska.

Ljetovanje su do sada završili, kao treća skupina, članovi Udruge roditelja djece s posebnim potrebama i odraslih osoba iz Vukovara kojima je to prvi susret s ovim odmaralištem. Prvu grupu koja se sastojala od 60-tak osoba Specijalne škole za djecu s posebnim potrebama Rudolf Štajner iz Daruvara, koji su na Viru boravili od 9. lipnja, zamijenilo je 50-tak polaznika isto takve škole iz Velike Gorice, kojima će to također prvi boravak u odmaralištu. U desetodnevnom boravku će im se pridružiti i 15-ero djece koja su na Viru boravili o trošku socijalnog vijeća Grada Lipika koji su izabrani po socijalnim kriterijima u suradnji sa školama.

Svakih deset dana grupe u odmaralištu će se izmjenjivati sve do 2. rujna, a s područja Pakraca organizirano će ljetovati još Udruga inkluzija, 30-ero djece izabrano i financirano od strane socijalnog vijeća Grada Pakraca i pakrački umirovljenici.

Za pojedinačno ljetovanje na Viru, za čega interes još uvijek postoji, mjesta će biti samo ako netko od postojećih rezervacija odustane, rekao nam je Duško Kliček, ravnatelj GD HCK Pakrac.