Olujno nevrijeme koje je 27. lipnja poharalo pakračko područje prouzročilo je štetu, prema prvim procjenama, u vrijednosti od 1.250.000 kuna. Prema podacima iz pakračke gradske uprave, 5. srpnja završen je rok za prijavu šteta gdje su štete prijavile 24 fizičke i 3 pravne osobe.

Najviše prijava (18) bilo je na poljoprivrednim usjevima gdje je najviše stradala pšenica i soja, potom kukuruz te ostale kulture poput uljane repice, zobi i ječma, a procijenjena šteta je oko 800.000 kuna. Osam prijava stiglo je za oštećenja na građevinskim objektima procijenjene  štete oko 400.000 kuna koje su se većinom odnosile na oštećenja krovišta dok je jedna prijava stigla za oštećenu opremu procijenjene štete u iznosu 50.000 kuna, rekla je Adriana Pepić, viša stručna suradnica za gospodarstvo u pakračkoj gradskoj upravi istaknuvši nam kako su oštećenja sigurno bila i veća od navedenog, ali se sugrađani nisu odazvali pozivu i podnijeli prijavu.

Od prikupljenih podataka Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda sastavilo je izvješće i dostavilo ga Županijskom i Državnom povjerenstvu za procjenu šteta te nadležnom ministarstvu na temelju kojeg će Državno povjerenstvo prosuditi potrebu žurnog postupka i nužnost odobravanja novčane i druge pomoći.

Osim Pakraca, elementarna nepogoda proglašena je i za područje Lipika i Pleternice.