Grad Pakrac u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i ove godine od početka srpnja provodit će programe javnih radova na uređenju okoliša i javnih površina na širem području grada u kojima će u narednih šest mjeseci posao dobiti 11 osoba s evidencije HZZ-a.

Program će trajati od 6. srpnja do 5. siječnja 2017. godine kroz mjeru „Radom za zajednicu i sebe“ u sklopu koje će novi uposlenici raditi na poslovima čišćenja i održavanja zelenih i zaštićenih javnih površina odnosno uređenja zgrade nekadašnje zubne ambulante, zgrade Kraljevske zemaljske javne bolnice i zavoda za umobolne te Bećarske zgrade na Pilani.

Iako je Grad Pakrac u ožujku  podnio zahtjev za zapošljavanje 15 osoba u javnim radovima odobreno im je za 11 osoba jer ocjena zahtjeva nije bila vezana za prijavljene projekte uređenja nego za ciljane skupine odnosno dugotrajno nezaposlene.

Ostale četiri osobe, a radi se o mladim ljudima, nisu odbijene nego se još čeka odgovor na njihov zahtjev koji će doći najvjerojatnije do kraja ovog tjedna, rekla nam je Tatjana Luksetić, stručna referentica za opće poslove u pakračkoj gradskoj upravi.