Grad Pakrac objavio je natječaj za dodjelu 15 stipendija srednjoškolcima u školskoj godini 2016./2017. za koje će izdvojiti  do 25.000  kuna i to do 7.500 kuna u 2016. godini te do 17.500 kuna u 2017. godini,  a rok za dostavu molbi je 4. kolovoz.

Grad će dodijeliti 5 stipendija za zanimanje zidar, 5 stipendija za zanimanje stolar te 5 stipendija učenicima trogodišnje obrtničke škole za izvrsnost, a primatelji stipendije za trogodišnje obrtničko zanimanje mogu primati i stipendiju za izvrsnost. Stipendije će se dodjeljivati učenicima koji imaju prebivalište i borave u Gradu Pakracu te se školuju u Srednjoj školi Pakrac u trogodišnjem obrtničkom zanimanju. Iznos stipendija koja će se isplaćivati deset mjeseci iznosi 200 kuna mjesečno za trogodišnje obrtničko zanimanje odnosno 100 kuna mjesečno za izvrsnost.

Pravo sudjelovanja na natječaju za stipendije za trogodišnja obrtnička zanimanja imaju učenici prvog, drugog i trećeg razreda srednje škole, za stipendije za izvrsnost prijaviti se mogu učenici drugog ili trećeg razreda srednje škole koji se školuju u jednom od trogodišnjih obrtničkih zanimanja,  a postigli su u prošloj školskoj godini uspjeh na natjecanjima, po Vremeniku Agencije za odgoj i obrazovanje ili oni koji su ostvarili sportski rezultat pojedinačno ili aktivno timski u klubu koji djeluje u Gradu Pakracu.

Ostali uvjeti su da imaju prebivalište i borave u Gradu Pakracu najmanje godinu dana, da se obrazuju za jedno od trogodišnjih obrtničkih zanimanja: zidar ili stolar, da su državljani Republike Hrvatske, imaju status redovitog učenika sukladno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, imaju prosjek ocjena završnog razreda osnovne škole, odnosno prethodno završenog razreda srednje škole minimalno 2,50 odnosno za stipendiju izvrsnosti 3,5 te da savladavaju nastavni program u kojem se obrazuju bez ponavljanja razreda.

Prioritet ovog natječaja je poticanje učenika na obrazovanje za rad u obrtničkim zanimanjima, a ciljevi su  povećati interes mladih za obrazovanjem u obrtničkim zanimanjima Srednje škole Pakrac,  usvajanje ključnih vještina i kompetencija u obrtničkim zanimanjima, zadržati i proširiti izbor trogodišnjih obrtničkih zanimanja u Srednjoj školi u Pakracu  te poticati uspješnost i vrednovati kvalitetu rada učenika, stoji na službenim stranicama Grada Pakraca.

Sve dodatne informacije, obveze i upute kao i potrebnu dokumentaciju za prijavu građani mogu vidjeti i preuzeti na službenim stranicama Grada Pakraca (www.pakrac.hr) ili na ovom LINKU.