banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Gradskom sportskom dvoranom Pakrac od danas, umjesto Poduzetničkog centra Pakrac, upravlja Sportska zajednica Grada Pakraca.  Time su realizirani planovi koji su postojali još u proljeće 2014. godine da tada osnovana Sportska zajednica preuzme upravljanje pakračkim sportskim objektima. Do sada je upravljala s gradskom kuglanom.

Preuzimajući dvoranu Sportska zajednica, kojoj predsjedava Sadmir Delihodžić, preuzela je i četiri zaposlenika u dvorani: po dva domara i dvije čistačice.

Za korisnike se ništa neće mijenjati, ističe gradonačelnica Anamarija Blažević. Dvorana će i dalje prvenstveno biti namijenjena za potrebu pakračkih prosvjetnih ustanova, pakračkih sportskih klubova i rekreativaca, uz mogućnost tržišnog najma pratećih poslovnih prostora, a sadašnjim zakupoprimcima će biti ponuđen produžetak ugovora o najmu s novim najmodavcem. Poslovanje na godišnjoj razini bi trebalo biti organizirano na bazi samofinanciranja.

U  dijelu administrativnog prostora u sjevernom krilu dvorane nalazit će se sjedište Sportske zajednice gdje će svakodnevno raditi profesionalni tajnik Denis Relota.

Pakračka sportska dvorana, nakon višegodišnje gradnje je završena 2003. godine. U startu je, za razliku od lipičke i još brojnih dvorana u Hrvatskoj, zamišljena kao gradska, a ne školska dvorana  pa je tako od početka u vlasništvu Grada Pakraca koji ju svojim tvrtkama povjerava na upravljanje. Prvi upravitelj je bila tvrtka „Ban“ koja je nakon nekoliko godina neuspješnog poslovanja na području graditeljstva i ugostiteljstva  likvidirana. Upravljanje dvoranom je preuzeo Poduzetnički centar Pakrac, pa je tako Sportska zajednica u njenoj trinaestogodišnjoj povijesti treći upravitelj.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić