Do kraja svibnja u pakrački u Dječji vrtić „Maslačak“ primljeno je svih 27 djece za koje su pristigli zahtjevi u vrtićku skupinu te četvero djece u jaslice dok je vrtićko obrazovanje završilo 50 budućih prvašića, a mjesta je ostalo u svim područnim vrtićima i jaslicama.

U jasličkoj skupini ostalo je još dva slobodna mjesta gdje je u upisnom roku zaprimljeno šest zahtjeva za upis, a upisano je četvero djece. Dvoje djece trenutno ne zadovoljavaju uvjet jer do 1. rujna neće navršiti godinu dana, ali se za njih čuva mjesto te će u jaslice krenuti nakon godinu dana starosti, rekla nam je Višnja Klobučar, ravnateljica pakračkog vrtića.

Slobodnih mjesta za djecu od navršenih tri godine do polaska u školu ostalo je u svim područnim vrtićima i to 7 mjesta u vrtiću pod Kalvarijom, 8 mjesta u Donjoj Obriježi te 5 mjesta u Prekopakri u cjelodnevnom boravku dok je u Badljevini ostalo 8 slobodnih mjesta u poludnevnom boravku.

Naknadne zahtjeve za upis djece na preostala mjesta roditelji mogu podnijeti sve do početka nove školske godine svakim radnim danom od 7 do 15 sati u matičnom vrtiću u Pakracu.