Pakračani dan nakon jučerašnje ljetne oluje saniraju posljedice i zbrajaju štetu.

Gradonačelnica Anamarija Blažević sastavlja dopis prema županu Alojzu Tomaševiću u kojem predlaže za Grad Pakrac proglašenje elementarne nepogode  od orkanskog nevremena jer ima saznanja da osim gradskog zelenila, rasvjete,  pojedinih privatnih kuća štete ima i na poljoprivrednim usjevima.

Nevrijeme (4)

U saniranju štete uključen si vatrogasci DVD Pakrac, gradski komunalni pogon, a radi čišćenja prometnica i zelenih površina pozvani su i korisnici socijalne pomoći – zajamčene novčane naknade.

Prema dosadašnjim saznanjima ozbiljnije štete ima na tri privatne kuće, jedna na Sedlaru i dvije u Prekopakri, desetak drveća na različitim gradskim područjima je iščupano u korijenu i pritom su djelomično stradali elementi javne rasvjete; kablovi i bandere. Više gradskih prostora, među ostalim i uredništvo lokalnog portala i novina, uslijed vlage ima problema s električnim instalacijama, pa nekima ne rade telefoni ili internet.

 

Vatrogasci DVD Pakrac i DVD-a Prekopakra su jučer imali 35 intervencija na ispumpavanju vode iz podruma, uklanjanju srušenih i polomljenih stabala s prometnicama, te u jednom slučaju i prekrivanje kuće. Za to je angažirano 20-tak vatrogasaca, a još  i danas ispumpavaju jedan podrum.

 

Nevrijeme (2)