Kako je izgledalo dobro je prošlo, najčešća je ocjena koju smo čuli od građana i hitnih službi tri sata nakon velike ljetne oluje koja je između 14 i 14,30 sati danas pogodila Pakrac.

2

Povrijeđenih prema našim saznanjima nema, a materijalna šteta koja je prisutna na pojedinim objektima, naravno za vlasnike je ozbiljna, ali ipak podnošljiva i zahtijevat će najviše rada. Izuzev nekoliko krovova koji su oštećeni  izravno od vjetra ili uslijed pada grana ili stabala, stradalo je nekoliko podruma i gospodarskih zgrada. Pakrac je ostao bez vjerojatno dotrajalih nekoliko stabala: tri u Aleji kestena, te po jedno u Matici hrvatske i Petra Preradovića te još ponegdje. Prometnice su značajno onečišćene bilo muljem, nanesenim pijeskom ili granjem i lišćem pa od vozača zahtijevaju dodatni oprez.  Odvodni sustav su popili svu vodu i ulice su već pomalo suhe.

3

Što se tiče prometnica, najteže je bilo na petlji koja je od silnog naslaga mulja još u 17,30 bila otvorena za promet uz policijsku regulaciju i rad nadležnih službi. U bujici koju je voda neko vrijeme stvorila, ostale su čak tri registracijske tablice s vozila koju su se provezli kroz tu vodu (dvije daruvarske, jedna splitska) i vlasnici ih mogu preuzeti u policijskoj postaji.

Iz istog razloga benzinska postaja u Pakracu nije radila još niti u 18 sati.  Na ulicama smo još uvijek sretali hitne službe: vatrogasce, komunalni gradski pogon, cestarsku ophodnju, a u Kusonju i službu daruvarske Vodoprivrede. Dojave u DVD Pakrac ostale su na onih 30-tak koje su zaprimljene još do 15 sati, ali su vatrogasne  ekipe još uvijek na terenu.

4

Što se tiče poplava najteže stanje je u Kusonjama, u Domobranskoj ulici (preko puta poduzetničke zone) gdje je potok Vranica uobičajeno poplavio dvorište i gospodarske zgrade nekoliko kuća. No, posljednjih pola sata i tamo je vodostaj opao dvadesetak centimetara, potvrdili su nam stanovnici koji dežuraju u svojim dvorištima.

Problema s vodoopskrbom, kao i odvodnjom nije bilo niti će ih, ne ponovi li se nevrijeme,  biti, rekao nam je Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik.

Život u Pakracu se normalizirao i rade sve trgovine i kafići koji su jedno vrijeme bili zatvoreni. Pojedinosti o štetama bit će poznati narednih dana.

5