banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Pohvalama Planinarskom društvu „Psunj“ na završetku obnove Planinarskog doma Omanovac, kao i na uspješnoj suorganizaciji ovogodišnjih Dana hrvatskih planinara, posebice na dobro osmišljenim popratnim sadržajima, Hrvoje Kraljević, predsjednik PS Hrvatske  je poslijepodne otvorio ovogodišnje Dane planinara Hrvatske.

U spontanoj svečanosti, atmosferi u kojoj prolaze cijeli planinarski susreti, on je naglasio značaj i veličinu Planinarskog saveza Hrvatske koji u 337 organizacija okuplja više od 30 tisuća planinara.

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević je izrazila zadovoljstvo što su Pakrac, naše planinarsko društvo i Omanovac imali čast ugostiti planinare iz cijele Hrvatske. Osim što im je čestitala Dan državnosti, poželjela im je da se dobro osjećaju u našoj sredini i dobro zabave na susretima. Istaknula je da je obnova planinarskog doma Omanovac gotovo u potpunosti zasluga članova PD „Psunj“ koji su jedno od najstarijih društava u Pakracu.

DSC_5174

Ispred domaćina i suorganizatora sudionike je pozdravio Zoran Milaković, predsjednik PD „Psunja“. On je planinare upoznao s poviješću nastanka Planinarskog doma Omanovac. Posebno priznanje Saveza dobio je najstariji sudionik 96-godišnji Branko Blažević iz Mrkoplja kao i 80-godišnja Frida Filipović iz Pakraca.

Na svečanosti otvaranja nastupio je KUD „Seljačka sloga“ iz Prekopakre.

DSC_5177

Ovogodišnji slet planinara Hrvatske na Omanovcu je okupio 453 prijavljena sudionika iz 53 društva iz Hrvatske i BiH. U tijeku su natjecanja u više disciplina starih sportova koje su demonstrirali i kojima rukovodi Udruga starih sportova „Slavonac“ iz Đakova, a navečer ih očekuje planinarska veselica i gledanje nogometne utakmice na video zidu.

Dio planinara će još poslijepodne i večeras prošetati Pakracem i posjetiti Gradski muzej. Prijepodne su odradili sva tri planinarska pohoda, rangirana po težini.

DSC_5169

Sličnim sadržajima Dani hrvatskih planinara bit će nastavljeni i sutra do 14 sati kada je predviđena svečanost zatvaranja.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić