banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

"Bicikl sam kupila nedavno i želim se na ovaj način zaštiti od moguće krađe, a drugi razlog je taj da bicikl nije kupljen u trgovini pa uz njega nema računa i ova registracija je na neki način potvrda da je bicikl moje vlasništvo", razlozi su zbog kojih će novi bicikl Pakračanke Vlaste Novaković, koju smo zatekli pred pakračkom policijskom postajom u postupku registracije novokupljenog bicikla, ubuduće nositi malu registarsku naljepnicu i evidencijski broj.

DSC_5056

Od rujna 2012. godine kada je pokrenuta akcija registriranja bicikala u evidenciji pakračke policijske uprave nalazi se već 442 bicikla s područja Pakraca i Lipika. Evidencija sadrži detaljne podatke bicikla kao i njegovog vlasnika, rekao nam je Darko Major, pakrački kontakt policajac koji uz kolegu Darka Demartinija s lipičkog područja, vrši registriranje naših limenih ljubimaca.

Postupak registracije je jednostavan i što je najvažnije - besplatan je. Vrši se svakog radnog dana od 8 do 14 sati i Major još jednom poziva sve zainteresirane da se jave. Naljepnica, podaci, fotografija registriranog bicikla, najviše desetak minuta... Nije teško, a od koristi je, jer..."akcija je već dala svoje rezultate, našli smo desetak bicikala s registracijom i provjerom podataka iz evidencije vratili ih pravom vlasniku što je i poanta cijele priče."

Osim toga, danas se bicikli česta i laka meta sitnih lopova pa je ova registracija nada više pokradenom vlasniku da će se možda ponovo "zagatati" vlastiti bicikl.

DSC_5057

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić