banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Planinarsko društvo "Psunj" će od 24. do 26. lipnja biti na Omanovcu domaćin manifestaciji "Dani hrvatskih planinara", najvećem ovogodišnjem skupu hrvatskih planinara koji se održava uz suorganizaciju i pokroviteljstvo Planinarskog saveza Hrvatske.

Pakrački planinari očekuju da će ovom trodnevnom skupu prisustvovati oko tisuću hrvatskih planinara, a na njemu tradicionalno sudjeluju i planinari iz Bosne i Hercegovine. Već sada zauzeti su svi smještajni kapaciteti, ne samo na Omanovcu,  nego i na daruvarskom Petrovom vrhu, ali i u Lipiku, Pakracu pa čak i u đačkom domu. Dio planinara bit će smješten u šatorskom naselju koji će sami podići pokraj planinarskog doma na Omanovcu. Sudionici sami plaćaju smještaj i osiguravaju prehranu, osim jednog obroka koji se sastoji od tradicionalnog planinarskog graha u organizaciji domaćina.

Trodnevni program obuhvaća više poludnevnih planinarskih izleta okolnim stazama, različite izložbe koje će biti postavljene oko Doma, svečanost otvaranja, sportske igre, kulturno-zabavni program u kojem će sudjelovati KUD "Seljačka sloga" iz Prekopakre, ali i Udruga starih sportova "Slavonac" iz Našica, kao i različitu ugostiteljsku trgovačku ponudu u koju su uključeni i lokalni OPG-ovi. Dio aktivnosti odvijat će se i u samom Pakracu kao što je razgledavanje grada, muzejske izložbe i slično, pa ćemo taj vikend sretati planinare i u središtu Pakraca, mada niti Pakračanima, neplaninarima nije zabranjeno odlaziti na Omanovac i uvjeriti se u raznolikost i bogatstvo planinarskog života i okupljanja.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić